Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Inspirerande invigning av Företagslabbet

Intresset var stort när Företagslabbet i Gottsunda centrum invigdes under onsdagen. Syftet med satsningen är att uppmuntra personer till att förverkliga sina företagsidéer, våga driva eget och på så sätt bidra till att skapa fler jobb i Uppsala.

Företagsrådgivare och SFF

Invigningen ägde rum i Gottsunda centrum och representanter från såväl kommunen, media som näringslivet deltog. Özz Nujen var på plats och inspirerade till entreprenörskap med sin föreställning ”Vilja vinna – våga misslyckas”.

– Nu är vi igång. Den här satsningen ska leda till att fler vågar starta och driva eget företag, något som är positivt för hela Uppsala eftersom det kan skapa fler arbetstillfällen. Fyra av fem jobb skapas inom småföretag och Uppsala behöver fler företag, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Utbildning och nätverk

Företagslabbet är utformat som ett deltagarprogram som omfattar utbildningsinsatser, coachning och nätverksskapande. Det finns tre företagsrådgivare som möter deltagarna och coachar dem i att starta och driva eget företag.

– Det här är en satsning för att ge kommunens och stadsdelens invånare nya möjligheter. Den som vänder sig till oss på Företagslabbet får hjälp att se över och utveckla sin affärsidé tillsammans med en av våra företagsrådgivare, säger Andreas Christoffersson, områdeschef inom arbetsmarknadsförvaltningen.

– Vi erbjuder analys på idéer och affärsidéer och tar tempen på etablerade företag som vill växa i Uppsala, säger Mehran Tehranchi, företagsrådgivare.

Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala.

Företagslabbet ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på entréplan i Gottsunda centrum.

Öppettider: Måndag-fredag 8.00-17.00

Mer om Företagslabbet

Webbsida: uppsala.se/foretagslabbet

E-post: foretagslabbet@uppsala.se