Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Håll utkik efter en brandman på din arbetsplats

Tisdagen 1 september är det Brandman på jobbet-dagen. På arbetsplatser runt om i landet kan många då se vem som rycker in som deltidsbrandman när larmet går. Kanske finns det en brandman på just din arbetsplats? Håll utkik!

Brandman besöker kontor

Brandman på jobbet-dagen är till för att synliggöra och hylla både brandmän och deras huvudarbetsgivare. Samtidigt kan den speciella dagen öka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

Under den här dagen bär brandmän runt om i Sverige något från räddningstjänsten, exempelvis en t-shirt, ett larmställ, en hjälm eller en uniform på sina vanliga jobb den dagen. Det gäller även de som jobbar hemifrån och träffar sina kollegor digitalt.

– Tack vare det hoppas vi att flera får upp ögonen för hur deltidsbrandmännen och deras huvudarbetsgivare ställer upp i samhällets tjänst, säger Jörgen Olsson som är enhetschef för Uppsala brandförsvars deltidsbrandstationer.

I Sverige finns det närmare 16 000 brandmän. Av dem är omkring 10 500 deltidsanställda – eller räddningspersonal i beredskap som det också kallas. Deltidsbrandmännen är alltså en viktig och bärande del av räddningstjänsten i Sverige, särskilt utanför tätorterna.

– För att allt ska fungera måste det finnas arbetsgivare som är villiga att släppa iväg sina anställda när larmet går.

Du kan passa som deltidsbrandman även om du inte tror det. Låter det intressant? Läs mer på: uppsalabrandforsvar.se/deltidsbrandman

Bakom kampanjen står Sveriges räddningstjänster genom RRB – Räddningstjänstens riksorganisation för beredskapsfrågor.