Möt oss på Business Arena i Stockholm 8-9 december

Uppsala kommun deltar vid Business Arena Stockholm 2020, bland annat för att bibehålla det nationella intresset för Uppsalas utveckling. Vi kommer att berätta om stadsutvecklingen och möjligheterna i Uppsala för bland annat fastighetsaktörer. På den digitala mässan har vi en monter där deltagare kan chatta med oss och få veta mer om Uppsala som en kommun väl värd att investera i.

Uppsalas digitala monter på Business Arena Stockholm 2020 i Stockholm
Uppsalas monter på Business Arena Stockholm 8-9 december 2020.

Business Arena är Nordens ledande mötesplats för aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. För Uppsala kommun är det ett viktigt tillfälle att mötas på nationell nivå och utbyta erfarenheter och skapa intresse för Uppsalas utvecklingsområden. På mässan har vi ambitionen att fånga nya intressenter som vill satsa på Uppsala inom olika insatsområden och fördjupa dialogen och relationerna med de som redan är verksamma i Uppsala. Det är viktigt för att Uppsala ska fortsätta att växa hållbart och innovativt i takt med att kommunen förändras. Vi kan bara klara tillväxten genom nya samarbeten och hög innovationsnivå.

På grund av covid-19 är Business Arena Stockholm en kombinerad fysisk och digital mässa vilket innebär att ett mindre antal personer kommer att närvara på plats i Stockholm, men de allra flesta följer både seminarium och besöker mässan digitalt.
Den 13 april kommer Business Arena att arrangeras i Uppsala där kommunen är en av flera partners. Detta bjuder vi in till under vårt deltagande på mässan i Stockholm.

Följande samtal deltar vi i under Business Arena Stockholm:

Tema Arkitektur, paneldebatt: Vem bestämmer hur våra städer ska se ut?

Deltagare från kommunen: Claes Larsson, stadsarkitekt

Innehåll: Arkitektur är ett ämne som berör. Såväl allmänhet som opinionsbildare och experter har synpunkter på enskilda byggnader och utformningen av våra städer. Ett påstående som dyker upp ibland är att arkitektkårens ideal ligger långt ifrån den stora massans. Vem är det egentligen som i sista hand bestämmer vad som kan planeras, ritas och byggas? Vilket inflytande har arkitekten? Pågår ett litet paradigmskifte när det gäller synen på arkitektur i Sverige?

Tema Samhällsbyggnad: Risk, möjlighet eller både och för kommunen?

Deltagare från kommunen: Tobias Smedberg (V) kommunalråd

Innehåll: När den kommunala ekonomin är tuff är försäljning av fastighetsbestånd ofta ett närliggande alternativ. Samtidigt kan inställningen till privata samhällsfastighetsbolag variera mellan olika kommuner. Finns det vissa typer av samhällsfastigheter som ligger närmare till hands att sälja eller låta privata aktörer bygga än andra? Vad är det i de enskilda fallen som avgör vad som är bäst för brukarna? Har även en liten landsbygdskommun möjlighet att göra affärer med samhällsfastighetsbolag?

Du kan läsa mer om Business Arena Stockholm här.