Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Återbruket öppnar närmare stan

Återbruket öppnade sin nya butik i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på Bolandsgatan 4 på måndagen. Många nyfikna besökare kom för att få sig en titt på det stora utbudet av second hand-produkter.

Clara Grip, Återbruket
Clara Grip, enhetschef på Återbruket, är glad över det stora intresset för den nya butiken på Bolandsgatan 4. Fotograf: Jim Elfström

Återbruket samarbetar med Uppsala Vatten. Verksamheten hämtar återanvändbara saker som har lämnats in på återvinningscentraler i Uppsala och säljer dem i butiken. Inom verksamheten finns det personer som arbetstränar. Bland annat lagar, tvättar, sorterar och putsar de upp möbler, kläder och andra föremål. På så sätt får gamla saker nytt liv.

– Det känns bra att vi nu har en mer central placering av vår butik. Vi tror att fler Uppsalabor kommer att hitta till oss när vi finns närmare stadskärnan. Vi är också glada över att ha andra second hand-butiker som grannar och ser fram emot framtida samarbeten, säger Clara Grip, enhetschef på Återbruket.

Sandra Anskoff är en av de kunder som besökte Återbruket idag. Hon tycker att Återbrukets nya lokaler är fina och att det är lätt att hitta bland alla varor då det är ordentligt skyltat.

- Jag har precis flyttat och ville därför komma hit och se om jag kunde hitta lite saker till min nya bostad. Jag har hittat några lampor och lite grejer i nysilver, säger hon.

Återbruket har marknadsmässiga priser och är inte vinstdrivande. Alla intäkter går till att utveckla verksamheten. Återbruket är en del av Utbildnings- och jobbcenter och bedriver kommunala arbetsmarknadsinsatser. 

Läs mer om återbruket