Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Arbetsgivare träffar nya medarbetare på sommarvikariemässa

Uppsala kommun har som mål att fler ska komma in på arbetsmarknaden snabbare och sommarvikariemässan, som var på utbildnings- och jobbcenter den 10 mars är en väg att nå målet. På mässan mötes företag med rekryteringsbehov och arbetssökande som matchar de behoven.

Arbetsgivare som deltog på sommarvikariemässan
Christer Lind var en av arbetsgivarna som deltog på mässan.

Det är full aktivitet i mässlokalen på Bolandsgatan. Arbetssökande går runt och pratar med företag. Många har med cv och andra lämnar sina kontaktuppgifter. De är inskrivna hos utbildnings- och jobbcenter och matchar behoven som företagen har inför sommarens semesterperiod.

Ett par av företagen på mässan har rekryterat genom Uppsala kommun tidigare och är nöjda. Hertz har anställt flera personer och nu har de behov inom både försäljning och bilvård. För att jobba med försäljning krävs svenskt körkort, kunskaper i engelska och svenska och bra kundbemötande.

– I dag har vi fått ett par kontakter som vi vill gå vidare med. De rekryteringar vi har gjort genom Uppsala kommun hittills är vi väldigt nöjda med. Så vi vill gärna anställa fler härifrån, säger Christer Lind, Hertz. 

En av de jobbsökande är Elias Megadmini. Han har pratat med arbetsgivare inom personlig assistans och lager och har lämnat sitt cv.

– Alla som jag har pratat med känns intressanta men jag tror att jobbet som lagerarbetare passar mig bäst eftersom jag har praktiserat på en liknande arbetsplats, säger Elias Megadmini.

Bemanningsföretaget iobb rekryterar till många branscher och just nu söker de medarbetare till ett lager i Märsta.

– Jag tycker att den här mässan är väldigt bra arrangerad. Det är ett effektivt sätt att träffa många. Folk är väl förberedda och jag har pratat med flera intressanta personer i dag. Vi rekryterar främst lagermedarbetare nu men vi får nya behov hela tiden, säger Hanna Lindberg, iobb.

Företag har möjlighet att inleda sommarvikariatet med en introduktionsperiod under våren så att de nya medarbetarna är upplärda när sommaren kommer. Under introduktionsperioden står kommunen för ersättningen.

Uppsala kommun ordnar kontinuerligt rekryteringsmässor i syfte att matcha arbetstagares erfarenhet och intressen med arbetsgivares behov. Mässorna kan ha olika teman eller vara riktade till specifika branscher.