Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Uppsalahem får kommunens jämställdhetspris

Uppsalahem AB mottog i dag Uppsala kommuns jämställdhetspris 2019. I samband med evenemanget på Uppsala stadsteater uppmärksammades även de två övriga finalisterna Fritid Uppsala och Arbetsmarknadsförvaltningen.

Priset delades ut av Uppsala kommuns jämställdhetsråd och dess ordförande kommunalrådet Mohamad Hassan (L) och består av ett diplom och 25 000 kronor att använda för fortsatt jämställdhetsarbete.

– Uppsalahem visar vägen i hur man kan integrera jämställdhet i både organisationen och verksamheten. Uppsala ska vara en plats där alla människor kan mötas oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Därför har Uppsalahem en särskild betydelse för oss Uppsalabor eftersom de ställt tydliga krav på jämställdhet i sitt arbete och därmed föregår med ett gott exempel, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande jämställdhetsrådet.

Juryns motivering:
Med systematik och inspirerande målmedvetenhet har Uppsalahem AB integrerat ett normkritiskt jämställdhetsperspektiv på ett genomgripande sätt. Bostadsbolaget har arbetat aktivt för såväl trygga och inkluderande miljöer, som delaktighet och inflytande för alla oavsett kön. Genom att integrera jämställdhet i bolagets verksamhet, styrning och rutiner, och sprida erfarenheterna och resultaten av arbetet, har bolaget främjat varaktig jämställdhet och ett mer hållbart Uppsala.

Jämställdhetsrådet tilldelade även Uppsalabaserade Changing attitudes ett hedersomnämnande för organisationens arbete mot attityder som leder till sexköp.

Jämställdhetspris 2019 till Uppsalahem AB

Foto: Micke Sandström

För mer informatio

Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande jämställdhetsrådet
Telefon: 018-727 13 00
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Milena Kraft, utvecklingsledare Social hållbarhet
Telefon: 018-727 18 36
E-post: milena.kraft@uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95
E-post: ulrika.borg@uppsala.se