Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Tomas Rylander får pedagogiska ledarskapspriset

Ett unikum som rektor och en mycket engagerad ledare som alltid tar sig tid för elever och personal. Så lyder delar av nomineringarna som ledde till att Tomas Rylander fick 2019 års pedagogiska ledarskapspris.

Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander med blommor
Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander

Nu har årets första pedagogiska pris delats ut – det pedagogiska ledarskapspriset. Under de närmaste veckorna kommer även pedagogiska lärarpriser att delas ut till lärare i förskola, grundskola och gymnasium. Måndag 9 december är det en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktige på Uppsala Konsert & Kongress.

Tomas Rylander uppvaktades på Valsätraskolan tidigare i dag. Utbildningsnämndens ordförande Helena Hedman Skoglund och skolans medarbetare överraskade honom med blommor och hurra i personalrummet.  

– Pedagogiska ledarskapspriset delar vi i utbildningsnämnden ut till en skolledare som har lyckats särskilt väl med sitt ledarskap på sin skola. Därför har det har varit en ära att få vara med och gratulera Tomas Rylander. I nomineringarna står det bland annat att Tomas är ett unikum som rektor och ledare. Ledarskapspriset delar vi ut för att uppmärksamma de goda ledare vi har i Uppsala. Och för att vi vill trycka på vilken otrolig vikt det har för hur både elever och personal mår och hur man lyckas i skolan med skolresultaten, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

– Jag tror att jag har fått priset för att det har varit en positiv utveckling i den här skolan, som jag har varit en del av. Vi har skapat ett positivt klimat, inte minst i atmosfären mellan elever och lärare. Och det är roligt att känna att personalen har nominerat mig utifrån ett sådant perspektiv, säger Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan och Ekuddenskolan.

Nomineringarna för det pedagogiska ledarskapspriset har bedömts utifrån tre aspekter av ledarskap: processer, målbild och medarbetarskap.

Om de pedagogiska priserna

De pedagogiska priserna inom samtliga kategorier går till engagerade och inspirerande pedagoger och skolledare som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö för barn och elever. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det är kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare som har skickat in nomineringar och utbildningsnämnden har fattat beslut om vilka som ska få priserna.  

Läs mer om de pedagogiska priserna