Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Oscar Hagberg vann pedagogiska priset för bästa gymnasielärare

”Han tar hand om oss elever, kollegor och skolan som om vi vore hans syskon och skolan vore hans hem”. Det var fina ord i nomineringen till Oscar Hagberg, lärare på Jensen gymnasium som tog hem det pedagogiska lärarpriset gymnasium 2019.

Oskar tar emot pris
Oskar Hagberg, stolt pristagare.

På tisdagen delades årets sista pedagogiska pris ut. Den här gången var det Oscar Hagberg som blev rejält överraskad i sitt klassrum. när hela delegationen stegade in med Johan Adler (L) utbildningsnämndens gymnasieutskott, i spetsen.

– Att få utse årets pedagogiska pristagare är bland det roligaste vi gör i nämnden. När det gäller gymnasiet så var det 50 fantastiska nomineringar. Det var tufft att välja men det blev du som vann priset, sa Johan Adler och överräckte blommor till en något chockad Oskar.

Eleverna i klassrummet var definitivt med på att rätt person fick priset. "Oscar, Oscar, Oscar, ropade de och sen blev det spontana kramar och tummar upp.

Chockad och rörd

Pristagaren är ämneslärare i biologi och naturkunskap. Han tror att han får priset för att han har tålamod och hela tiden utvecklas som lärare.

– Jag har jobbat här på Jensen gymnasiet i tio år. Vissa lärare ger upp läraryrket efter några år. Jobbet kanske inte blev som de tänkt sig. Men ge verkligen det här jobbet en chans, det tar flera år innan men blir en bra lärare. Jag är chockad och riktigt rörd över det här priset. Och jag känner mig verkligen tacksam till alla som nominerat mig.

Mer ur nomineringen:

"Oscar får oss att vilja delta på lektionerna och vara med i diskussionerna. Eftersom han är så passionerad som lärare blir är det alltid intressant på lektionerna. Han gör även sitt bästa för att vi ska nå våra mål och ställer alltid upp genom att han frågar om vi förstår, går igenom ifall vi inte fattar och ger exempel.

Han är den som inte ger sig förrän alla nått sin fulla potential. Oscar är en mycket bra lärare som ser om någon inte mår bra och alltid finns där om någon elev behöver prata. Han är läraren som stöttar, skämtar och är en riktigt bra vuxen att ha på skolan."

Prisceremoni på kommunfullmäktige

9 december hålls en gemensam prisceremoni i samband med att kommunfullmäktige sammanträder på Uppsala konsert och kongress.

De pedagogiska priserna inom alla kategorier går till engagerade och inspirerande pedagoger och skolledare som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö för barn och elever. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor. Kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare har skickat in nomineringar. Utbildningsnämnden har fattat beslut om vilka som ska få priserna.