Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Flera leverantörer av vuxenutbildning har upphandlats

Uppsala kommun har upphandlat flera leverantörer inom fyra områden för vuxenutbildning. Det rör sig bland annat om svenska för invandrare, SFI, bygg, transport och vård.

– Arbetsmarknadsnämndens huvudfokus är att individer ska komma in på arbetsmarknaden. Alla våra insatser ska leda till fler arbetstagare och därför ska vi ha ett brett utbud av utbildningar för vuxna. De utbildningar vi nu har upphandlat ska garantera långsiktighet och rör, utöver SFI, branscher som har ett stort behov av arbetskraft, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

De som vunnit upphandlingarna är för anbudsområdet Svenska för invandrare företaget AlphaCE. För El och energi, Bygg och anläggning, VVS och fastighet företaget Movant, Fordon och transport vann Yrkesplugget och för vård och omsorg; hälso- och sjukvård samt psykiatri företaget Forsman och Nydahl AB (MoA Lärcentrum).

Vinnarna inom yrkesutbildningar kan erbjuda klassrumsundervisning och lärlingsutbildning och upphandlingen gör det också möjligt att kombinera yrkesutbildning med SFI och att läsa på distans.

– Vi kan nu erbjuda flera utbildningar och olika sätt att studera på. Det gör att fler får möjlighet att på sikt komma in på arbetsmarknaden, säger Ulrika Grönqvist, chef för vuxenutbildningen.

Grundavtalsperioden är på tre år med en optionsavtalsperiod på ett år, vilket innebär att man tecknat ramavtal på fyra år. Uppsala kommun bedriver även utbildningar i egen regi och i samarbete med andra externa utförare.

Kursutbudet publiceras i juli och utbildningarna startar den 14 oktober.

För mer information