Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Uppsala ordnar internationell konferens om nanoteknik

NanoForum är en årlig internationell konferens inom nanoteknik och avancerade material som riktar sig till företag, investerare och forskare. Den 25-26 september kommer konferensen till Uppsala och ett flertal världsnamn inom området finns på talarlistan.

Årets konferens arrangeras gemensamt av föreningen SwedNanoTech och Uppsala Kommun. Målsättningen är att NanoForum ska utvecklas till det naturliga årliga internationella evenemanget i Norden inom nanoteknik och att detta kan fortsätta att ske i Uppsala.

Bland årets föredragshållare finns Molly Stevens, som av många anses vara nummer ett inom nanoteknik i EU, och Uppsala universitets världsberömda professor i nanoteknologi, Maria Strömme.

Uppsalas kommunstyrelseordförande Marlene Burwick (S) kommer att hälsa välkommen till konferensen som hålls på Uppsala Konsert & Kongress.

– Nanoteknik är en av fyra prioriterade kunskapsintensiva branscher som vi satsar extra på i vårt nya näringslivsprogram. Att få hit Nordens största internationella konferens inom nanoteknik med talare i världsklass är ett viktigt steg i den satsningen, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

För mer information

Åsalie Hartmanis, VD SwedNanoTech
Telefon: 0703-75 73 83
E-post: asalie.hartmanis@swednanotech.com

Johan Rosén, näringslivsstrateg, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 88 07
E-postjohan.rosen@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-posterik.boman@uppsala.se