Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Måltidsmässa på Fyrishov

Ren matglädje är temat för årets måltidsmässa som hålls på Fyrishov fredag 30 september. På mässan deltar krögarna Paul Svensson och Tareq Taylor, föreläsaren Thomas Fogdö, forskarna Christine Persson Osowski och Mattias Eriksson.

Måltidsmässan arrangeras för sjätte året i rad av Måltidsservice. Inbjudna är kollegor och uppdragsgivare, till exempel förskolechefer och måltidsombud från vård- och omsorgsboenden, från Uppsala och närliggande kommuner. Måltidsmässan är en mötesplats för medarbetarna i Måltidsservice och för kollegorna i länet, det vill säga alla som arbetar med offentlig gastronomi.

Förutom 30-talet utställare hålls föreläsningar av kända matinspiratörer. Moderator och värd för dagen är måltidschef Björn Carlsson, som blev Årets måltidschef på White Guide Junior-galan.

Grönt är skönt - Paul Svensson tv-kock, krögare och kokboksförfattare, ger inspirerande idéer om att servera mer grönsaker och satsa på säsongsanpassade råvaror. Han kommer också att finnas i loungen, 13.00–15.00 för samtal med besökarna.

Motivation, målfokusering och mental träning - Thomas Fogdö mental rådgivare, föreläser om konsten att möta mostånd och ta sig förbi svårigheter.

En resa med mat och kärlek - Tareq Taylor, krögare och tv-kock berättar om sin livsresa i matens universum, där mat och kärlek ständigt möts och förenas.

Skolmat på gång och inte i soptunnan - Christine Persson Osowski forskare, talar om olikas sidor av skolmåltider. Mattias Eriksson forskare, presenterar färska siffror från Måltidsservice matsvinn och slår hål på matsvinnsmyter samt berättar om hur vi kan arbeta för att minska mängden förlorad mat.

Måltidsmässan hålls fredag 30 september, 11.00–16.00 på Fyrishov i multihallarna, hall E.

För mer information

Malin Holfve, produktions- och inköpsansvarig, Måltidsservice
Telefon: 076-830 48 66
E-post: malin.holfve@uppsala.se