Specialsommarjobb 2020

Innehållsförteckning

 1. I korthet


  Här kan du läsa mer om våra övriga specialsommarjobb för dig som läser språkintroduktionsprogrammet (sprint) eller går i årskurs 9. För just de här jobben krävs vanligtvis en viss förkunskap eller ett särskilt intresse. För flera av jobben gäller även andra arbetsperioder än för våra standardjobb inom äldreomsorg, barnomsorg och fastighetsskötsel/trädgård och övrigt.

  Läs mer om vad som gäller kring sommarjobb och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 2. 4H-gård


  Du jobbar på en av Uppsalas två 4H-gårdar och sköter om djuren och gården. Jobbet består exempelvis av att mata och rasta djuren, kratta och mocka. Du arbetar ute oavsett väder och ska tycka om att vara bland djur.

  I din ansökan ska du ange att du vill jobba på 4H-gård och motivera varför just du ska få jobbet.

  Fäll ihop
 3. Alnäs


  Alnäs erbjuder barn flera olika aktiviteter på somrarna. För att arbeta på Alnäs ska du tycka om att vara bland barn.

  Ansökan till Alnäs sker i två steg.

  Steg 1: Sök jobb på Alnäs senast 31 januari, läs mer på Alnäs webbplats

  Steg 2: Gör en ansökan till oss på Uppsala kommun mellan 3 februari och 9 mars. 

  I din ansökan till oss ska du ange att du söker jobb på Alnäs och motivera varför just du ska få jobbet. 

  Tänk på att du inte har möjlighet att få sommarjobb på Alnäs om du inte gör både steg 1 och steg 2.

  Fäll ihop
 4. Barnombudet


  Du får en inblick i hur kommunen styrs, hur olika beslut fattas och om barns rättigheter. Tillsammans med personalen på Barnombudet funderar ni över förbättringsåtgärder för unga i kommunen. Arbetet sträcker sig över 3 sammanhängande veckor (oftast slutet av juli och början av augusti). Det är en fördel om du är samhällsintresserad.

  I din ansökan ska du skriva att du vill jobba på Barnombudet, ange om du är med i någon förening/organisation, samt motivera varför just du passar för det här jobbet.

  Fäll ihop
 5. Dans


  Danssommarjobbet arrangeras av Kultur och bildning vid Region Uppsala under tre veckor i början av sommaren, vecka 25–27. Du som söker går ut åk 9 och bör ha någon form av dansvana. I sommar leds projektet av Uppsalabaserade danspedagogen och koreografen Emelie Englund. Danssommarjobbet har inriktning modern dans.

  Arbetsdagarna är uppbyggda likt hur ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Föreställningarna kommer att hållas under den sista arbetsveckan på offentlig plats i Uppsala.

  I ansökan ska du skriva att du söker danssommarjobbet och beskriva dina danserfarenheter och varför just du ska få jobbet.

  Om du uppfyller kraven kallas du till en audition 15 mars kl. 18.00. Kallelsen skickas efter att ansökan har stängt 9 mars. Auditiondagen är obligatorisk.

  Om du går i årskurs 9 och inte blir uttagen till projektet kommer du att få erbjudande om ett annat sommarjobb inom kommunen.

  Har du frågor är du välkommen att höra av dig till eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

  Fäll ihop
 6. Idrottsledare


  Som idrottsledare arbetar du på en idrottsskola för barn. Det kan exempelvis vara på en fotbolls-, basket- eller badmintonskola. För att ansöka om det här jobbet ska du ha ett stort intresse av att arbeta med barn och av respektive idrott.

  I din ansökan ska du ange att du vill arbeta som idrottledare, specificera var du vill arbeta, beskriva dina tidigare erfarenheter av idrotten, samt motivera varför just du ska få det här sommarjobbet.

  Fäll ihop
 7. LajvVerkstaden


  Du jobbar med att skapa och genomföra ett pedagogiskt lajv för barn utomhus. Du är med och bygger upp miljö, skapar fiktion och rekvisita för lajvet. Utbildning och skapande av lajvet sker veckan före aktiviteten.

  Du behöver inte ha lavjat tidigare, huvudsaken är att du har ett intresse av att arbeta kreativt med barn.

  I din ansökan ska du ange att du söker jobb på LajvVerkstaden och motivera varför just du ska få jobbet. 

  Fäll ihop
 8. Livets ord europakonferens


  Här arbetar du som värd eller barnledare på Livets ords europakonferens. Som konferensvärd arbetar du bland annat med diverse förberedelser, står i kassan, diskar och städar. Arbetar du som barnledare förbereder du barnområdet, hjälper till under konferensen och plockar ihop efter att den är slut.

  I din ansökan ska du ange att du vill jobba på Livets ord europakonferens och motivera varför just du ska få jobbet.

  Fäll ihop
 9. Lägerverksamhet


  Som lägerledare organiserar du och planerar aktiviteter för barn. En stor del av jobbet innebär fysisk aktivitet och sker utomhus oavsett väder. I vissa fall krävs kunskap i hur karta och kompass används.

  I din ansökan skriver du namnet på det läger du vill jobba på och motiverar varför just du ska få jobbet.

  Fäll ihop
 10. Stall


  Du arbetar i huvudsak med saker som behöver göras runt omkring djuren, men inte direkt med djuren. Laga stängsel, jobba i hagar, städning och liknande.

  I din ansökan ska du ange att du vill jobba i stall. Du ska även ange om du har hästvana och motivera varför just du ska få jobbet.

  Fäll ihop
 11. Uppsala Summerchestra


  Du som spelar ett instrument och vill sommarjobba med att spela i en orkester kan söka till Uppsala Summerchestra. Det är Uppsala kulturskola som sätter ihop en orkester som ska jobba tillsammans. Ni spelar främst på olika äldreboende men även på andra platser i kommunen.

  Du bör kunna läsa noter för att bli uttagen till orkestern och du bör vara bekväm med det instrument du spelar.

  Om du går i årskurs 9 och inte blir uttagen till projektet kommer du att få erbjudande om ett annat sommarjobb inom kommunen

  I din ansökan ska du ange att du vill vara en del av orkestern. Beskriv dina tidigare musikerfarenheter och vilket instrument du spelar samt motivera varför just du ska få jobbet. Audition kommer att hållas tisdag 31 mars och onsdag 1 april.

  Fäll ihop
 12. Uppsala Skolschacksällskap


  Du arbetar som ungdomsledare för Uppsala SSS sommarverksamhet. Du planerar inför verksamheten tillsammans med ansvariga i klubben, och är sedan med under aktiviteten och vägleder barnen som får lära sig, träna och/eller spela schack utifrån sin egen förmåga. 
  Är du intresserad av schack och att arbeta med barn så är det här ett jobb som passar dig!

  I din ansökan ska du ange att du söker jobb på Uppsala Skolschacksällskap och motivera varför just du ska få jobbet. 

  Fäll ihop