Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Sara Naser läser fjärde terminen på läkarprogrammet på Uppsala universitet. Hon flyttade från Dubai till Uppsala 2019 och trivs bra med studierna, umgänget och staden. Sara Naser var på inspirationsdagen 2020 och rekommenderar alla som kan att ta chansen 10 maj.

Sara Naser 900x600.jpg

– Missa inte inspirationsdagen. Det är en otroligt bra möjlighet att hitta allt om studier samlat på en plats. Passa på att fråga, fråga, fråga. Jag var på inspirationsdagen 2020 och hade frågor om naturvetenskapligt basår. Informationen som jag fick hjälpte mig mycket, säger Sara Naser.

Läkarprogrammet var målet

Sara Naser kom till Uppsala från Dubai 2019. Då hade hon grundläggande kunskaper i svenska eftersom hon läst nivå A1 och A2 i Dubai.

I Uppsala fortsatte Sara Naser att plugga svenska på Uppsala universitet. Hon studerade även på den kommunala vuxenutbildningen. Där läste hon kurser som hade med vård att göra, som hälsopedagogik, etik, psykologi och psykiatri. Sedan pluggade Sara Naser naturvetenskapligt basår för att få de sista kurserna som gjorde henne behörig att söka till läkarprogrammet.

Trivs bra på utbildningen

Nu går Sara Naser fjärde terminen på läkarprogrammet. Hon trivs bra och tycker att studierna är på en lagom nivå.

– Jag läser ämnen som jag är intresserad av. Det gör mig extra motiverad. Jag tycker mycket om kirurgi. Fast på varje kurs upptäcker jag nya intressanta saker så jag får se om jag blir kirurg eller något annat, säger Sara Naser.

Gillar studentlivet i Uppsala

Valet stod mellan Karolinska institutet och Uppsala universitet när Sara Naser funderade på var hon skulle läsa sin utbildning. Hon är nöjd med hur det blev.

– Uppsala känns som en liten och trygg stad. Studentlivet finns här. Jag är medlem i kirurgiska föreningen och några andra föreningar. Det är jättekul, säger Sara Naser.

Hon berättar att hon lär sig något nytt inom det svenska språket varje dag och att gemenskapen som hon har med studiekamraterna bidrar till hennes språkutveckling.

– Jag kommer ihåg de första veckorna på utbildningen. Vi hade många aktiviteter och jag träffade mycket folk. Det gjorde att jag snabbt lärde känna mina studiekamrater. Det var jättebra, säger Sara Naser.

Kom till inspirationsdagen 10 maj

Vill du studera på universitet i Uppsala? Då ska du besöka på inspirationsdagen 10 maj. Läs mer och anmäl dig på uppsala.se/studeravidare.

 

Fotnot: Intervjun med Sara Naser publicerades första gången 2022.