Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

– Jag läser a-kursen i sociologi och socialpsykologi. Det är spännande och intressant. Jag gillar det, säger Mikael Carelli.

Mikael berättar att han och hans kursare lär sig om hur vi människor interagerar med varandra, hur vi fungerar i grupper och i relation till samhället. De läser också om samhällets utveckling och lär sig många begrepp inom ämnesområdet.

imagerj2z_900px_liggande.png

Målet är en examen inom beteendevetenskap

I höst planerar Mikael läsa b-kursen i socialpsykologi. Han vill bli beteendevetare med psykologi som huvudämne och ska nå sin examen via fristående kurser.  

– När jag har pluggat klart vill jag arbeta med människor. Helst med unga som lever med psykisk ohälsa. Och jag vill gärna jobba inom offentlig sektor, säger Mikael.

Studiemotivationen kom efter gymnasiet

På gymnasiet gick Mikael två olika program. Inget av dem kändes rätt och han var inte studiemotiverad. Men i samband med att han började ta hand om sig själv och sin psykiska hälsa kom lusten att plugga.

– Jag är både förvånad och glad. Jag hade inte förväntat mig det. För när jag var yngre var jag inte alls intresserad av skolarbete, säger Mikael.

För att bli behörig att söka kurser på universitetet läste Mikael på folkhögskola i två år.

– Det passade mig bra att plugga på folkhögskola. Undervisningen var anpassad efter oss elever. Och det kändes meningsfullt, säger Mikael.

Han läste även kurser i psykologi och filosofi på vuxenutbildningen.

Träffar likasinnade

Mikael tycker om att lära sig och då är universitetet en perfekt plats att vara på. Och han tycker att Uppsala är en vacker stad med många spännande ställen.

– Människorna som jag möter via kursen är mogna och vi får fin kontakt. Jag hittar likasinnade här, säger Mikael.

Kom till inspirationsdagen den 10 maj!

Vill du också studera på universitet i Uppsala? Då ska du besöka på inspirationsdagen för högre studier den 10 maj. Läs mer och anmäl dig på uppsala.se/studeravidare