Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

I gymnasiet hade Anette bestämt sig för att aldrig mer plugga. Ingen i hennes familj hade någon högskoleexamen och hon kunde inte alls se sig själv som universitetsstudent.

– Gymnasiet var därför en tid full av fest och bus. Något slutbetyg fick jag inte med mig därifrån.

image5vyh_900px.png
Det finns så många inom både Komvux och på universitet som kan svara på frågor. När jag stött på något jag undrat, har svaret oftast funnits bara ett mejl eller telefonsamtal bort. 

Läste på Komvux i tre omgångar

Några år senare bestämde sig Anette för första gånger att skaffa sig ett slutbetyg från gymnasiet, men motivationen fanns inte och resultaten från Komvux uteblev.

– Ytterligare några år senare, när jag hade fått mitt första barn, gick jag åter igen tillbaka till Komvux och denna gång läste jag in gymnasiekurser så att jag till slut fick ett slutbetyg.

Efter ytterligare några år, ett barn till och en personlig kris, väcktes Anettes intresse för agronomprogrammet. Hon insåg att det fortfarande fattades vissa kurser för att uppfylla förkunskapskraven. Det blev en tredje sväng till Komvux. Därefter kunde hon söka till agronomprogrammet.

Agronomprogrammet ett självklart val

Anette har bakgrund inom lantbruk och har arbetat på gård. Det var via arbetet på gården hon fick höra om agronomprogrammet. Valet blev självklart eftersom hon ville läsa mer om lantbruk och samtidigt bo kvar i Uppsala län.

– Överlag tycker jag det är ganska lätt att plugga. Jag ser till att jag alltid är på föreläsningar för då upplever jag att det är lättare att lära sig samt att man får tillfällen att prata med kurskamrater om de är något som är oklart. Man kan också ofta ”låna sin lärare” någon minut på rasten för att ställa någon fråga, tipsar Anette.

Framtiden

– Nu går jag femte och sista året på Agronomprogrammet med inriktning ekonomi. Jag söker jobb inom den agrara sektorn redan nu och hoppas att jag ska hitta en intressant arbetsgivare snart. säger Anette.
Det ska bli spännande med ett nytt kapitel i mitt liv och att få använda kunskaper från universitetet ute i arbetslivet.

Kom till inspirationsdagen 10 maj

Vill du också studera på universitet i Uppsala? Besök inspirationsdagen 10 maj.
Läs mer och anmäl dig på uppsala.se/studeravidare