Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

I sommar har vi plats-utvecklat Stora torget

I sommar har vi haft platsutveckling på Stora torget. Det innebär att olika former av installationer placerades ut på torget för att göra det mer trivsamt. Det var partier med grönska i form av olivträd, konstgräs och pallkragar med perenner och tillhörande sittplatser. Torget utrustades även med sittmöbler, konstverk och ljusinstallationer.

Syftet med platsutvecklingen var att visa vilka möjligheter platsen har att bli ännu mer trivsam. Målet var att du som vistas på torget i olika sammanhang skulle börja fundera över hur du tänker att Stora torget kan se ut i framtiden.  

Sommarens platsutveckling på Stora torget var en introduktion till en större omgörning som ska genomföras under 2022.

Under 2022 kommer Stora torget att byggas om. Busshållplatserna flyttas närmare Kungsgatan och vägen över torget blir smalare. Det innebär att det kommer finnas plats för olika saker på torget, exempelvis mer grönska, sittplatser eller konst. Du som är 13-18 år, hur tycker du att Stora torget ska se ut? Svara gärna på enkäten här och berätta för oss.