Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Europeiska trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Under trafikantveckan erbjuder Uppsala kommun flera aktiviteter för Uppsalabor.

Trafikantveckan 2020

Det här pågår under Europeiska trafikantveckan i Uppsala kommun. 

Uppsala kommun tackar alla som reser hållbart

17 september finns vi på plats vid Resecentrum mellan 7.00 och 8.00. Vi delar ut reflexer och sadelskydd till dig som reser hållbart.

Skydda dina tankar, känslor och minnen med cykelhjälm

17 september mellan 11.30-13.30 kan du möta NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) utanför cykelparkeringshuset vid Resecentrum. NTF vill att fler ska skydda sina tankar, känslor och minnen med cykelhjälm. Här har du möjligheten att få en rabattkupong hos en cykelhandlare i Uppsala.

Cykelparkera schysst

När du parkerar din cykel i ett cykelställ underlättar du för synskadade, räddningstjänst och varutransporter att ta sig fram. Under veckan delar cykelvärdarna ut reflexer som tack för att du parkerar din cykel schysst. 

Tävla och vinn en cykelhjälm

Under hela Trafikantveckan kan du vara med och tävla och bland annat vinna en cykelhjälm. Tävlingen hittar du på Energi- och klimatrådgivarnas webbsida

Gymnasieelever lär sig trafikkunskap

Eleverna på åtta gymnasieskolor kommer att få trafikkunskap genom frågor i ett quiz. De som svarar på quizet har möjligheten att vinna en cykelhjälm. Här delar vi också ut give-aways i form av sadelskydd. 

Mer information om Trafikantveckan

Läs mer om Trafikanveckan i Sverige

Läs mer om Trafikantveckan i Europa