Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Curator curatorum Elin Wirman håller vårtalet och Allmänna Sången, ledd av sånganförare Maria Goundorina, sjunger traditionsenligt in våren. Men i år är de inte på plats vid Gunillaklockan utan de talar och sjunger för oss endast digitalt, och utan publik.

Följ livesändningen här torsdag 30 april 21.00.

I nästan 200 år har Uppsalaborna kunnat lyssna på den traditionella vårsången med Allmänna Sången vid Gunillaklockans ringning, 21.00 på Valborg. På grund av coronapandemin följer kören myndigheternas rekommendationer. Därför har de valt att satsa på ett digitalt utsänt uppträdande samma tid och datum genom Sveriges Radio P1  och UNT.

​Det är nu för första gången sången hålls inomhus, med det hindrar inte kören att hålla fast vid traditionen och sprida musikalisk glädje i dessa ovissa tider.

Sändningen sker genom stöd av Uppsala kommun.