Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. Innan du ansöker

  Food truck vid Sunnerstabadet och Storvadsbadet

  På Sunnerstabadet och Storvadsbadet finns 1 plats vardera som du kan hyra för en längre tid under badsäsong (1 juni till 30 september).

  Upplåtelseavgiften är 2 649 kronor per månad under perioden maj–oktober. Under perioden november–april är avgiften 1 060 kronor/månad.

  När din ansökan kommit in kontaktar vi dig så snart vi kan för att informera om vad som gäller vid bokning av plats och för att besvara dina frågor. Om det inte finns en ledig plats ställs du i kö till platsen.

  Om du vill förlänga en redan hyrd plats ska du i god tid kontakta enheten för trafik och markupplåtelse.

 2. Regler för försäljning

  • Nyttjanderättshavaren är skyldig att skaffa de tillstånd som erfordras för verksamheten på upplåtelseområdet samt följa de föreskrifter som meddelas av myndighet eller som följer av lag.
  • Nyttjanderättshavaren åtar sig allt utförande och alla kostnader för skötsel, drift inklusive el och underhåll inom upplåtelseområdet.
  • Det är inte tillåtet att nyttjande­rättshavaren lämnar foodtrucken på upplåtelseområdet nattetid.
  • På upplåtelseområdet får inte uppsättas anordningar för reklam annat än för den verksamhet som bedrivs på området.
  • Nyttjanderättshavaren får inte utan upplåtarens skriftliga samtycke upplåta nyttjanderätt till någon del av upplåtelseområdet.
 3. Ansök om plats för food truck

 4. Kontakt

  Kontakta enheten för trafikreglering och upplåtelse

  Enheten för trafikreglering och upplåtelse hör till stadsbyggnadsförvaltningen.

  Telefon:
  Kontaktcenter 018-727 00 00. Telefontid 8.00–17.00.
  E-post:
  tmu@uppsala.se
  Postadress:
  Uppsala kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen, 753 75 Uppsala
  Kontakta miljöförvaltningen

  Det finns ingen reception på Ulls väg och vi kan därför bara ta emot förbokade besök. Du som vill lämna in handlingar till miljöförvaltningen är välkommen till Kontaktcenter på Stationsgatan 12, entréplan. Du som vill begära ut handlingar kan kontakta miljöförvaltningen per telefon eller e-post.

  Telefon:
  018-727 43 04, måndag–fredag 9.00–12.00
  Postadress:
  Uppsala kommun, Miljöförvaltningen, 753 75 Uppsala

Nyheter om tillstånd och regler - försäljning, livsmedel och

 • Uppsala city-appen

  Ska du besöka Uppsala city under julhandeln? Nu finns det en ny app för mobiltelefoner som hjälper dig att göra det säkrare.

 • Parkera för en krona i city

  Från och med lördag 21 november kan du parkera för en krona i Uppsalas stadskärna. Det är en del av kommunens paket för att stötta det lokala näringslivet och för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

 • Distansvärdar och sänkt parkeringsavgift

  Uppsala kommun inför flera nya åtgärder för att mildra effekterna av coronarestriktionerna för det lokala näringslivet. Bland annat införs distansvärdar och avgiftsfri korttidsparkering i centrala Uppsala.

Se fler nyheter