Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Resultat av livsmedelskontroll

Sofreh

  • Typ av kontroll:
    Oanmäld
    Diarienummer:
    2020-006770
    Omdöme:
    Utan avvikelse
    Läs mer om kontrollområden
  • Typ av kontroll:
    Oanmäld
    Diarienummer:
    2018-002692
    Omdöme:
    Mindre avvikelse som inte kräver extra kontroll

    Avvikelser:

    • Grundförutsättningar, hygien
      Grundförutsättningar är de flesta allmänna hygienkraven och även särskilda hygienkrav för livsmedel av animaliskt ursprung.
    Läs mer om kontrollområden
  • Typ av kontroll:
    Anmäld
    Diarienummer:
    2017-002618
    Omdöme:
    Mindre avvikelse som inte kräver extra kontroll

    Avvikelser:

    • HACCP-baserade arbetssätt
      Företaget ska identifiera farorna i sin verksamhet så att man kan kontrollera dem. Vanliga kritiska kontrollpunkter är att livsmedel (till exempel rå kyckling) upphettas tillräckligt och att varm mat kyls ner snabbt till rätt temperatur. En annan kritisk kontrollpunkt är att alla allergener anges på den information som lämnas om livsmedel. Företaget ska sätta upp gränsvärden och kontrollera så att de inte överskrids. HACCP är en förkortning av "Hazard Analysis Critical Control Points”.
    Läs mer om kontrollområden