Från och med 30 juli råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Företag och organisationer som vill etablera sig såsom utförare inom ramen för Uppsalas valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

 2. Förfrågningsunderlag med krav

  Utförare måste uppfylla de krav som äldrenämnden fastställt. Det är både ekonomiska krav och kvalitetskrav. Kraven finns formulerade i Uppsala kommuns förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende.

  Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboenden (PDF, 447 KB)

 3. Ansök om godkännande

  Ansökan om godkännande som utförare ska göras via ett ansökningsformulär och ifyllda bilagor.

  Ansökningsformulär, bilaga 1 (DOCX, 85 KB)

  Intyg/sanningsförsäkran, bilaga 2 (PDF, 74 KB)

  Täthetsschema för bemanning, bilaga 3 (XLSX, 6 MB)

  IT-system, bilaga 4 (PDF, 493 KB)

  Övergripande verksamheter, bilaga 5 (PDF, 112 KB)

  Kontrakt, bilaga 6 (PDF, 284 KB)

  Särskilt arbetsrättsliga villkor, bilaga 7 (PDF, 381 KB)

  Skicka handlingarna via e-post till lov@uppsala.se

  Observera att det bara är kompletta inskickade ansökningar som behandlas.

  Ansökningshandlingar behandlas enligt de i förfrågningsunderlaget angivna ansökningsperioder. Ett godkännande innebär inte någon garanti för utföraren att få uppdrag.

 4. Ersättning

  Uppsala kommuns kommunfullmäktige fastställer årligen ersättning för utförare inom valfrihetssystemet.

  LOV ersättning från 1 november 2020

  Ersättningen 1 922 kronor per dygn utgår per vårddygn i vård- och omsorgsboende enligt beslut i kommunfullmäktige 5 oktober 2020.

  Om en person är tillfälligt frånvarande från vård- och omsorgsboendet, utan att ha flyttat, och under längre sammanhängande period, utgår full ersättning i längst 10 dagar. Ersättningen ges när personen kommit tillbaka.

  Vid tomplats på grund av flytt eller dödsfall betalas ersättning under de fem efterföljande dagarna förutsatt att lägenheten inte beläggs på nytt. Ersättningen utgår i form av en tomplatsersättning i enlighet med det nya förfrågningsunderlaget som beslutats i kommunfullmäktige 5 oktober 2020. Tomplatsersättningen är 60 procent av dygnsersättningen vilket blir 1 153 kronor per dygn.

 5. Lämna uppgifter

  I samband med ansökan om godkännande ska ni även lämna uppgifter om er verksamhet. 

  Lämna uppgifter till Hitta och jämför via formulär

  Uppgifterna visas sedan på webbplatsen

  Godkända utförare av vård- och omsorgsboenden presenteras här

 6. Kontakt

  Uppsala kommun, äldreförvaltningen
  Avtal och marknad
  Telefon: 018-727 00 00
  E-post: lov@uppsala.se

Nyheter om leverantör och utförare

 • Bostad, skola och information viktigt för internationella rekryteringar

  Möjligheten att få tag i bostad och skolplats för sina barn är avgörande för många personer som rekryterats internationellt av Uppsalas arbetsgivare. Nu kan båda frågorna bli enklare att hantera sedan kommunen har inlett ett nytt samarbete med en fastighetsägare och en ny internationell skola med brittisk läroplan etableras till hösten.

 • Uppsalaföretaget föder upp syrsor för avel

  Hussyrsor är hett efterfrågade både till djurfoder och sedan förra året även som livsmedel i Sverige. Men många syrsor bär på det fruktade densoviruset som orsakar hög dödlighet i många bestånd. Det SLU-baserade företaget Sciins har lyckats få fram unika stora avelssyrsor som är garanterat virusfria. För det har de båda forskarna Anna Jansson och Åsa Berggren tilldelats årets Bona Postulata-pris.

 • Lågt betyg för Uppsalas företagsklimat

  Kommunens insatser för att förbättra företagsklimatet i Uppsala, har ännu inte gett önskat resultat, enligt det lokala näringslivet. Det framgår av Svenskt Näringsliv årliga enkät om företagsklimatet i Sveriges kommuner, som presenterades 25 maj. Företagarnas betyg på bland annat kommunens service och bemötande, dialog och information till företag stiger, men som helhet sjunker det.

Se fler nyheter