Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Aspirantstudenter söks till socialförvaltningen under 2020

Socialförvaltningen, avdelning barn- och unga, söker aspiranter som är intresserade av att utvecklas i myndighetsarbetet i form av en aspirantanställning.  

Perioden som aspirant motsvarar 20% av en heltidsanställning under 36 veckor med uppehåll under sommaren. Som aspirant kommer du att stegvis introduceras i det sociala arbetets olika arbetsuppgifter. Aspirantanställningen skall förbereda dej på de utmaningar som du kommer att stöta på i yrket och ge dej möjligheten att utvecklas i arbetet med myndighetsutövning.

Under aspirantperioden kommer du att få en utsedd handledare som vägleder dig i arbetet på enheten. Du kommer även att få en längre introduktion i BBIC och Signs of Safety och tilldelas en mentor som ska vägleda i frågor kring yrkesrollen.

Som socionomaspirant blir du timanställd inom Uppsala kommun. 

Kravspecifikation aspirant

 • Genomförd VFU inom socialförvaltningen i Uppsala.
 • Goda vitsord från VFU praktikplats.
 • Godkända kurser enligt kursplan för socionomprogrammet.
 • Att ha intresse av att arbeta och utveckla ditt kunnande inom myndighetsarbetet.
 • Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.
 • Att ha förmåga att kombinera studier och arbete.
 • Att självständigt planera och genomföra de arbetsuppgifter som tilldelas av handledaren. 

Ansök senast 1 december 2019.

Skicka din ansökan till specialisthandläggare annika.andersson6@uppsala.se (ämnesrad; aspirant) senast 1 december 2019. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dina kontaktuppgifter.

Kontakta Aspirantprogrammet

Hör av dig om du har några frågor.

E-post: annika.andersson6@uppsala.se (specialisthandläggare)

E-post: eva.lignell@uppsala.se (enhetschef)

Nyheter om jobb och praktik

 • Ministerbesök i Uppsala

  Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, besökte Uppsala idag den 30 september. Först träffade han polisen och ungdomsjouren och sedan besökte han fastighetsägare och Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda centrum. Fokus för besöket var att få en bild av polisens och kommunens arbete med att öka tryggheten.

 • Extrapengar till deltagare inom daglig verksamhet

  Deltagare i daglig verksamhet får extrapengar för 2020. Det har omsorgsnämnden beslutat. Det är möjligt att göra tack vare det statliga stimulansbidraget från Socialstyrelsen.

 • Rasmus tips om praktik

  Praktiken på universitetsutbildningen kan bli en snabbväg in i karriären. För Rasmus Ahlén ledde praktiken på Uppsala kommun både till bra erfarenheter och jobberbjudanden.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Yrke arbetsterapeut

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som arbetsterapeut. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Yrke fysioterapeut

  Uppsala kommun behöver dig och din kompetens. Vi växer smart och hållbart. Allt fler vill bo och arbeta i Uppsala. Kom och gör oss sällskap.

 • Yrke sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.