Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Aspirantstudenter söks till socialförvaltningen under 2020

Socialförvaltningen, avdelning barn- och unga, söker aspiranter som är intresserade av att utvecklas i myndighetsarbetet i form av en aspirantanställning.  

Perioden som aspirant motsvarar 20% av en heltidsanställning under 36 veckor med uppehåll under sommaren. Som aspirant kommer du att stegvis introduceras i det sociala arbetets olika arbetsuppgifter. Aspirantanställningen skall förbereda dej på de utmaningar som du kommer att stöta på i yrket och ge dej möjligheten att utvecklas i arbetet med myndighetsutövning.

Under aspirantperioden kommer du att få en utsedd handledare som vägleder dig i arbetet på enheten. Du kommer även att få en längre introduktion i BBIC och Signs of Safety och tilldelas en mentor som ska vägleda i frågor kring yrkesrollen.

Som socionomaspirant blir du timanställd inom Uppsala kommun. 

Kravspecifikation aspirant

-Genomförd VFU inom socialförvaltningen i Uppsala.

-Goda vitsord från VFU praktikplats.

-Godkända kurser enligt kursplan för socionomprogrammet.

-Att ha intresse av att arbeta och utveckla ditt kunnande inom myndighetsarbetet.

-Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.

-Att ha förmåga att kombinera studier och arbete.

-Att självständigt planera och genomföra de arbetsuppgifter som tilldelas av handledaren. 

 

Ansök senast 1 december 2019.

Skicka din ansökan till specialisthandläggare annika.andersson6@uppsala.se (ämnesrad; aspirant) senast 1 december 2019. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dina kontaktuppgifter.

Kontakta Aspirantprogrammet

Hör av dig om du har några frågor.

E-post: annika.andersson6@uppsala.se (specialisthandläggare)

E-post: eva.lignell@uppsala.se (enhetschef)

Nyheter om jobb och praktik

 • Erik hjälper besökarna på återvinningscentralen att göra rätt

  Erik Jonsgården är en av 1 400 årskurs 9-ungdomar som har fått sommarjobb via Uppsala kommun. På återvinningscentralen i Librobäck visar han besökarna var de ska slänga sina grejer. Återvinningscentralen är en av flera arbetsgivare som tar emot årskurs 9-ungdomar för första gången. Och driftledare Lennart Stjernlöf är öppen för att göra det igen.

 • Sommarjobb med tema mänskliga rättigheter och nationella minoriteter

  I tre veckor genomför årskurs 9-ungdomar ett utställningsprojekt om mänskliga rättigheter och nationella minoriteter. Projektet är ett samarbete mellan Fredens Hus och Uppsala kommun och avslutas med en utställning vid Resecentrum 29 juni–3 juli.

 • Arbetssökande söker sig till vuxenutbildningen

  När antagningen till augustistarten inom vuxenutbildningen stängde fredag 5 juni hade drygt 2 450 ansökningar kommit in, en ökning med 12 procent i jämförelse med samma period 2019. En tydlig skillnad från tidigare år är också att antalet sökande som uppger att de är arbetssökande har ökat dramatiskt.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Yrke sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Yrke arbetsterapeut

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som arbetsterapeut. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Yrke fysioterapeut

  Uppsala kommun behöver dig och din kompetens. Vi växer smart och hållbart. Allt fler vill bo och arbeta i Uppsala. Kom och gör oss sällskap.