Ledigt jobb

Sommarvikarier till Uppsala kommun

Diarienr:
ALN-2019-0651
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsverksamheterna
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara en av våra sommarvikarier som under denna sommar förgyller tillvaron för andra människor? Är du intresserad av att få värdefulla erfarenheter samtidigt som du gör någon annans sommar bra?
Välkommen till Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter!

Vi behöver flest vikarier inom hemvården och till våra äldreboenden. Vill du röra på dig och hålla formen i sommar kan hemvården vara rätt. Om du hellre vill jobba på ett och samma ställe och stötta i aktiviteter, kan ett boende passa bättre. Är du morgontrött kanske ett arbete i nattpatrullen passar dig bäst. Våra verksamheter finns över hela Uppsala så chansen är stor att det du helst vill jobba med finns nära.

Läs mer om våra olika yrkesområden för att välja och söka det jobb som passar bäst

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med människor som behöver stöd och göra skillnad i deras vardag. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du arbetar. Arbetet kan innebära att du stöttar vid aktiviteter så som badutflykter eller ett frisörbesök. Det kan också innebära att du hjälper till med mat, hygien, medicinering (med stöd av en sjuksköterska) och vanliga hushållssysslor. Du kan välja ett jobb där du arbetar nära dina kollegor eller där du arbetar mer självständigt. Oavsett vilket har du alltid stöd av kunniga medarbetare. Du blir uppskattad för din vilja att ta dig an och lära dig nya arbetsuppgifter och för ditt fina sätt att bemöta människor. Du träffar personer vars liv ser annorlunda ut än ditt och får både yrkes- och livserfarenhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fyllt 18 år och har en avslutad eller pågående gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har utbildning eller pågående studier inom till exempel vård- och omsorg, beteendevetenskap eller annat relevant område. Flytande svenska i tal och skrift samt god datorkunskap är en förutsättning för arbetet. Inom nattpattrull samt vissa boenden och hemvårdsområden behöver du ha B-körkort. Inom hemvården behöver du vara bekväm med att cykla. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande verksamhet sedan tidigare men det viktigaste är att du brinner för att göra någon annans sommar bra. 

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vidare har du ett intresse och en vilja att hjälpa andra människor. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna, de olika områdena eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Lisa Bjersby, HR-specialist och Viktoria Thorén, HR-administratör på sommarvikariat.vardochomsorg@uppsala.se

Facklig företrädare:
Kommunal: 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se och på vård och omsorgsverksamhet

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning Omfattning: 0-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb