Ledigt jobb

Verksamhetsledare till Biotopia

Diarienr:
KTN-2019-00596
Arbetsplats:
Biotopia
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du Biotopias nya samordnande och kreativa kraft?

Biotopia är ett litet biologiskt museum med fokus på Upplands natur, beläget i Uppsala, med 70 - 80 000 besökare per år. På Biotopia kombineras arvet efter Gustaf Kolthoff, som skapade museet, med modern teknik och dagsaktuella upplevelser i naturen.

Vårt uppdrag är att erbjuda naturupplevelser och naturvägledning med grund i ny vetenskap och vi vill vara akademins förlängda arm för att förmedla kunskap och upplevelser med bredd och djup. Det innebär att vi gärna samarbetar med universiteten i Uppsala. En av våra viktiga uppgifter är att i samarbete med Upplandsstiftelsen ge naturvägledning ut i den uppländska naturen. Vår målgrupp spänner över alla åldrar, men vi har ett särskilt uppdrag att ordna pedagogisk verksamhet för barn och unga.

På Biotopia är vi totalt 8 medarbetare, en museichef och ett antal timanställda.

Vi söker nu en verksamhetsledare som tillsammans med oss vill utveckla och samordna museiverksamheten. Läs mer om oss här

Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Som verksamhetsledare är din roll att samordna och själv bidra till utvecklingen av verksamhetens olika delar: utställningarna, den digitala verksamheten, den pedagogiska verksamheten och naturvägledningen.
Du ansvarar för att hålla samman Biotopias program och för att vara kontaktperson mot Upplandsstiftelsen och länsstyrelsen i framtagandet av utflyktsprogrammet.
I tjänsten ingår även ansvar för schemaläggning gällande museets bemanning under helger och lov.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning naturvetenskap, biologi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi vill att du har arbetslivserfarenhet från en samordnande roll i någon form av utåtriktad verksamhet, gärna med pedagogisk inriktning och med fokus på upplevelser. Du har erfarenhet av, och förståelse för, det pedagogiska och publika i sammanhanget.

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi att du är en samordnande kugge i utvecklingsarbetet, du har öga för helheten och en egen kreativ förmåga som är värdefull för verksamheten. Självklart med besökaren i fokus. Det är viktigt att du bidrar med initiativkraft och en hög samarbetsförmåga.  Vidare tror vi att du är uthållig och har en förmåga att förverkliga visioner, är lyhörd och ser den röda tråden i vårt uppdrag från kulturnämnden.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Virpi Lindfors, enhetschef, 018-727 93 65

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
SSR/SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Naturvetarna: jour@naturvetarna.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande åtta avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola, Offentlig konst och Natur & kulturcentrum. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb