Ledigt jobb

Socialsekreterare till enheten för säkerhetsplanering

Diarienr:
SCN-2019-0485
Arbetsplats:
Enheten för säkerhetsplanering
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom med gedigen kunskap inom myndighetsutövning eller familjebehandling? Vill du vara med och bidra till vidareutveckling och kvalitetshöjning i arbetet med barn och ungdomar? 

Uppsala växer som stad och socialförvaltningen driver därför många nya projekt. Flera satsningar görs på att utveckla vårt kvalitetsarbete inom olika områden och ett av dessa är Signs of Safety. Vi söker nu 8 socialsekreterare till en nyinrättad enhet med ett avgränsat uppdrag att göra säkerhetsplaneringar utifrån familjernas egna förutsättningar och stärka nätverksarbetet kring barn och ungdomar. Till enheten kommer också en enhetschef och en specialisthandläggare att anställas.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med säkerhetsplaneringar i ärenden där det finns hög oro för barnet och där socialtjänsten överväger att placera barnet utanför det egna hemmet. Arbetet sker i nära samarbete med barnet, familjen och övriga nätverket där man tillsammans arbetar fram en plan för att säkerställa barnets skydd i hemmet. Säkerhetsplanering kommer att vara en biståndsbedömd insats och handläggs på enheten under hela den tid som den pågår.

Varje socialsekreterare på enheten kommer att ha en specialistkompetens inom antingen myndighetsutövning för barn och unga eller inom familjebehandling. Ni kommer att samarbeta två och två kring familjerna med stöd av enhetschef, specialisthandläggare och övriga kollegor. Ni kommer att komplettera varandra kompetensmässigt och bidra med er gedigna erfarenhet inom specialistområdet. Målsättningen är att kvaliteten i handläggningen höjs samt att delaktigheten för barn och familjer ökar. Socialnämnden har i verksamhetsplanen för 2019 uttryckt en ambition om att fler barn och ungdomar ska få sina behov tillgodosedda på hemmaplan.

Din bakgrund

Du har socionomutbildning eller likvärdig utbildning.
Det är en fördel om du också har något av följande; grundutbildning i Signs of Safety, utbildning i systemteori, nätverksledarutbildning, utbildning i lösningsfokuserat arbetsätt eller fördjupningsutbildning i Signs of Safety.

Vi söker dig som har en av eller båda dessa bakgrunder:
Flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och ungdom på systemteoretisk och lösningsfokuserad grund alternativt flera års erfarenhet av familjebehandling på systemteoretisk och lösningsfokuserad grund.

Har du också erfarenhet av arbete med säkerhetsplaneringar eller av att leda nätverksmöten är detta meriterande. B-körkort är ett krav precis som vana att arbeta digitalt i olika program och system.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är en flexibel och kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är kreativ gällande idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Då vi rekryterar till 8 tjänster kommer intervjuer att påbörjas redan under annonseringstiden.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta avdelningschef Katja Friberg, 018-727 53 96.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR - Maria Persson, 018-727 24 24
Vision - Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan är du välkommen att kontakta enheten för kompetensförsörjning, Josephine Alderson, 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; systemledning, barn och ungdom myndighet, barn och ungdom insatser och vuxen.

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb