Ledigt jobb

Behandlingsassistent / behandlingspedagog till Årstagården Uppsala kommun

Diarienr:
ALN-2019-0388
Arbetsplats:
Årstagården
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
2019-06-20
Sista ansökningsdag: 2019-07-24

Hos oss får du möjlighet att delta i omvårdnaden där individen få vara delaktig och bevara sitt självbestämmande. Låter detta intressant? Sök tjänsten som behandlingsassistent/behandlingspedagog till Årstagården!

Årstagården ligger i Årsta, cirka 3 kilometer från Uppsala centrum. Lägenheterna är fördelade på bottenplan och fyra våningsplan, med balkonger som ger utsikt över grönska och stadsbebyggelse.
Årstagården har 79 demensvårdsplatser, varav ett antal platser har special inriktning för yngre, alkohol, BPSD samt korttidsplatser. 

Läs mer om arbetsplatsen här: Årstagården

Ditt uppdrag

Som behandlingsassistent/behandlingspedagog deltar du i omvårdnaden där individen får vara delaktig och bevara sitt självbestämmande. Du ska finnas tillhands för stödsamtal. I arbetet uppmuntrar och inspirerar du de boende att lita på sina egna förmågor, stödja, hjälpa och motivera enskilda till ett nyktert leverne.
Du ska ge god omvårdnad utifrån boendens individuella behov enligt SoL och HSL och arbeta utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt. Du arbetar enligt schema med tjänstgöring varannan helg.
Dina arbetsuppgifter består av så mycket mer än den formella kunskapen och kompetensen som du har skaffat dig inom arbetslivet. Det är du som gör skillnad i människors liv genom den kraft du skapar och ger i de möten som sker med människorna i ditt arbete.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta personcentrerat och teambaserat samt att handleda kollegor och utveckla vår verksamhet. Du har även erfarenhet av arbete inom socialpsykiatrin och beroendevård samt av dokumentation enligt SoL. Har du erfarenhet och eller utbildning inom demensvård är det meriterande för tjänsten. Du har kunskap att utföra hälso-sjukvårdsinsatser på delegation av HSL-personal, goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och goda IT-kunskaper.

Du är pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt att du är kommunikativoch du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulla-Britt Björn, verksamhetschef, 018-727 69 34
Frida Landerhjelm, biträdande verksamhetschef, 018-727 75 78

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 70 00

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb