Ledigt jobb

Koordinator till IT-staben

Diarienr:
KSN-2019-2095
Arbetsplats:
Staben för IT
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
2019-06-20
Sista ansökningsdag: 2019-07-21

Vill du arbeta i en koordinerande och administrerande roll där du får arbeta serviceinriktat och knyta många kontakter? Vill du medverka i en digitaliseringsresa där vi möter medborgare och näringsliv med hållbara digitala lösningar?  

Vi är en arbetsplats som omfattar ca 170 anställda där det är en mix av kompetenser och blandad personalsammansättning. Vi arbetar i nära samverkan med alla förvaltningar och bolag i hela kommunkoncernen.

Till IT-stabens uppdrag hör att:

  • upprätthålla en kostnadseffektiv förmåga att leverera, förvalta och utveckla kommunens digitala plattform, verksamhetssystem och IT-infrastruktur
  • tillhandahålla en gemensam styrning av IT för alla kommunens verksamheter
  • tillhandahålla en gemensam styrning av alla utvecklingsprojekt med IT-koppling
  • stödja kommunens verksamheter genom ledningsstöd och rådgivning med inriktning på verksamhetsutveckling med stöd av IT
  • ta fram och underhålla en tydlig strategi för IT- och digital utveckling
Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv där prioriterade värden är att skapa goda förutsättningar för effektiv verksamhetsutveckling, samutnyttjande av IT-lösningar, stärkt innovationskraft och utveckling av framtida lösningar på samhällsutmaningar.

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du att ha en kvalificerad service- och supportroll och hantera ett brett spektra av arbetsuppgifter, såväl enklare som mer avancerade.

Du kommer att koordinera våra utvecklingsprojekt med ambitionen att digitalisera verksamheten. Till arbetsuppgifterna hör att sköta koordinering av projekt, förbereda och koordinera möten, föra minnesanteckningar och protokoll, ta fram statistik samt vara ett administrativt stöd inom projekt. Du kommer också formulera dokument och presentationer, administrera skypemöten samt skriva texter och publicera filmer på vårt intranät.

Enheten du kommer att arbeta mest med består av ca 20 strateger som ansvarar för kommunens centrala IT-funktionsansvar genom koordinering, strategisk utveckling och projektledning.

Du fungerar samtidigt som koordinator för Uppsala Kommuns CIO/IT-Chef där du exempelvis förbereder och deltar vid stabens ledningsgruppsmöten. Det innebär att du får insyn i, och medverkar i arbetet med de övergripande planerna- och strategierna för kommunens utveckling inom IT.

Vi jobbar med ett virtuellt portföljkontor som samlar alla IT-behov från förvaltningar och bolag. En av dina närmsta kollegor blir därmed portföljansvarig på IT-staben och en medarbetare som jobbar med nyttorealisering.

Din bakgrund

Vi söker dig som har slutbetyg från gymnasiet och flera års erfarenhet av arbete i större organisation inom kommun eller statlig myndighet. Du har erfarenhet av arbete i en koordinerande roll och har du även erfarenhet av arbete i en IT-organisation är det meriterande.

Du har mycket god vana att arbeta med produkter i Officepaketet och förmåga att producera och publicera filmat/skrivet instruktionsmaterial. Har du erfarenhet av planeringsverktyg för verksamhetsplanering och uppföljning är det meriterande.

Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
CIO, Thomas Ekvall 018-727 29 30

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist, Johan Marklund 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Vision, Jennie Eriksson 018-727 24 39
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb