Ledigt jobb

Tekniker telefoni till IT-infrastruktur Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2019-2077
Arbetsplats:
IT-infrastruktur
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
2019-06-19
Sista ansökningsdag: 2019-07-31

Hos oss möter du alla kommunens verksamheter i deras dagliga uppdrag. Och vi arbetar aktivt med vidareutveckling och möjligheten att utvecklas inom området är goda. Låter detta intressant? Sök tjänsten som tekniker telefoni till IT-infrastruktur!

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support.
Tjänsten tillhör Infrastrukturenheten som består av cirka 80 medarbetare, som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 medarbetare som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret. 

Ditt uppdrag

Som tekniker för telefoni och teleadministratör ger du användarstöd och support för telefonianvändare inom koncernen Uppsala kommun, via telefon, e-post och drop in.
Främst kommer du att arbeta med beställningar, felanmälningar och support av IP-telefoner, mobiltelefoner, surfplattor och tillhörande abonnemang samt kontaktcenterlösningar.
Du kommer att administrera telefoniuppgifter i olika stödsystem som till exempel, TSO, Trio och Cisco. Att hantera alla typer av ärenden inom telefoniområdet ingår i tjänsten, samt att utbilda användare i telefonifunktioner och användning.
Du kommer även att jobba med vissa installationer av programvara i PC samt uppstart av IP telefoner. Tjänsten innebär till övervägande del av administration på plats i våra lokaler på Verkstadsgatan.

Din bakgrund

Vi söker dig som har dokumenterad teknisk grundutbildning och/eller erfarenhet som teletekniker eller teleadministratör. Det är meriterande om du har erfarenhet från större organisation med egen teleförvaltning eller telecombranchen och har erfarenhet av arbete med Tele2:s produktportfölj för företag.
Du har dokumenterade goda kunskaper om:

  • både fast och mobil telefoni och mobila produkter
  • hur fastighetsnät och allmänna telenätet fungerar
  • IP-telefonilösningar och hur telefoni fungerar i WAN och LAN
  • surfplattor och främst Apples produkter
  • tillämpliga delar av Office 365 för telefonianvändare och administratörer
  • Mobile Device Management system.
Vi ser även att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt har B-körkort. Önskvärt om du har kännedom om Cisco och Trios telefonilösningar och om KST-lösningar.

Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vi ser även att du är flexibel och du ser möjligheter i förändringar och du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ole Olsen, enhetschef, 018-727 11 61
Mattias Ersson, enhetschef, 018-727 12 50

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 1 år Omfattning: 100% Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb