Ledigt jobb

Projektledare för administrativ utveckling till redovisningsfunktionen

Diarienr:
KSN-2019-1921
Arbetsplats:
Redovisningsfunktionen
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
2019-06-07
Sista ansökningsdag: 2019-09-06

Vill du arbeta med samordning och drift av administrativa utvecklingsprojekt kopplade till vårt ansvarsområde? Sök tjänsten som projektledare för administrativ utveckling redan idag!

Kommunledningskontorets stab för ekonomi ansvarar för kommunens samlade ekonomifunktion. Redovisningsfunktionen, som består av två enheter under ekonomidirektören, ansvarar för tillämpning av lag och praxis inom områdena redovisning, skatt och moms. Funktionen ansvarar vidare för affärssystemet Agresso och näraliggande processer, grundläggande bokföring inklusive kund- och leverantörsreskontra samt anläggningsredovisning. Vi arbetar i trevliga kontorslokaler i Uppsala. 

Läs mer om arbetsplatsen här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Du ska fungera som en kreativ problemlösare och spindel i nätet med hög tillgång till både information och beslutsfattare. Efter analys av förväntningar hos användare klargör du behov och samordnar befintliga resurser för att leverera konkreta och ändamålsenliga lösningar.

För att lyckas i uppdraget behöver du kombinera en god förståelse kring IT-stöd med kunskaper om redovisning, ekonomistyrning och effektiva administrativa processer. Du är generalist med starkt fokus på helhet och resultat. Du är van att leda och samordna andra och arbetar strukturerat mot en leverans som du dokumenterar innan överlämning till drift.

I rollen får du möjlighet att möta bredden av kommunens viktiga verksamhet genom delaktighet i utvecklingsarbete som kan påverka arbetsformer i alla förvaltningar. Ett exempel som kan rymmas i tjänsten är utveckling av ett kontantfritt Uppsala med enhetliga och effektiva lösningar för bokföring och betalning vid direktförsäljning, något som förekommer i de flesta av våra verksamheter. Ett annat exempel är delaktighet i utveckling av förvaltningsplan för vårt ekonomisystem Agresso tillsammans med våra systemförvaltare. Vi har ständigt återkommande behov av projekt eller riktade insatser för att kvalitetssäkra ekonomiska flöden uppströms i de omkring 20 verksamhetssystem som finns för bland annat skola, idrott, fritid, kultur, vård, omsorg och infrastruktur. Där kommer du hitta utmaningar och möjlighet till utveckling av både våra processer och din egen kunskap och förmåga.

Du anställs i stab ekonomi och rapporterar till kommunens redovisningschef som även äger kommunens ekonomisystem mm enligt förvaltningsmodellen PM3.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitets-/högskolenivå, en kompletterande projektledarutbildning är meriterande. Du har flera års erfarenhet från liknande arbete i en större organisation med uppgifter knutna till systemutveckling och/eller administrativa processer. Har du erfarenhet från en stor och politiskt styrd organisation är det meriterande. Du har grundläggande kunskap i bokföring från privat eller offentlig sektor och goda IT-kunskaper. Du arbetar obehindrat i kontorsapplikationer som e-post, kalkyl, ordbehandling och presentation. Det är önskvärt att du har en dokumenterad historik av framgångsrikt projektledarskap.

Du har förmåga att leda och tar ansvar för att ditt arbete drivs framåt och når resultat. Du har förmåga till helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv med de långsiktiga konsekvenser olika beslut och scenarier kan medföra. För att lyckas väl är pedagogiska egenskaper och förståelse för människors olika förutsättningar viktiga. 

Besitter du dessa egenskaper och erfarenheter? Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda? Sök tjänsten eller kontakta oss för mer information!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Thomas Backlund, redovisningschef, 018-727 13 84

Fackliga företrädare:
JUSEK, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, 018-727 24 39

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling. På kommunledningskontoret ligger även organisationen för kansli, strategi och planering, näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb