Ledigt jobb

Naturskolelärare

Diarienr:
KTN-2019-0085
Arbetsplats:
Naturskolan
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
2019-02-05
Sista ansökningsdag: 2019-02-28

Trivs du med att arbeta med barn i mellan- och högstadieåldern? Är du händig och gillar att vara utomhus året om?
Vi ser fram emot din ansökan!

Naturskolan är lokaliserad i Hammarskogsområdet, med tillgång till utbildningslokal och utrusning för olika typer av naturpedagogisk verksamhet. Vårt uppdrag är att genom utomhuspedagogik sprida information och kunskap om natur och miljö och att ge barn en relation till och en förtrogenhet med naturen. Vi fungerar som en resurs för skolan att med hjälp av utomhuspedagogik förstärka kunskapsinnehållet i alla skolämnen, såväl i direkt kontakt med elever som genom fortbildning för pedagoger. För närvarande erbjuder naturskolan aktiviteter vid vatten, på is och i skogen där du förväntas bidra med ideer och utveckling av vårt utbud.

Här kan du läsa mer om naturskolan

Ditt uppdrag

I tjänsten som naturskolelärare ingår att planera och genomföra utomhusativiteter som för närvarande erbjuds skolklasser i årskurserna 4-9.

  • Planera och genomföra utedagar med skolklasser samt fortbildningsinsatser för lärargrupper
  • Planera och genomföra aktiviteter under skollov
  • Handleda skolklasser med lärare i aktiviteter på och vid vatten sommartid och is vintertid, samt eldning med matlagning och diverse naturlärande aktiviteter i skog och mark
  • Planera och boka in grupper
  • Delta i underhåll och utveckling av materiel och verksamhet

Din bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot områdena natur, friluftsliv, biologi eller pedagogik. Vi ser att du har erfarenhet av att leda grupper ute i naturen. Har du erfarenhet av pedagogiskt arbete eller arbete mot natur och friluftsliv ses det som meriterande. B-körkort, simkunnighet, datorvana och goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet. Det är även meriterande om du har båtvana, isvana och kan hantera eldning i naturen.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Per Hedber, verksamhetsansvarig för naturskolan, 018-727 80 70
Virpi Lindfors, enhetschef, 018-727 93 65

Fackliga företrädare:
LR, Hans-Erik Lindahl, 076-798 30 96
Lärarförbundet, 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande åtta avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola, Offentlig konst och Natur & kulturcentrum. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2019-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb