Ledigt jobb

Administratör till Stadsarkivet

Diarienr:
KSN-2018-2366
Arbetsplats:
Enheten för arkiv och registratur / Stadsarkivet
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
2018-07-12
Sista ansökningsdag: 2018-08-19

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för arkiv och registratur styr och vägleder Uppsala kommun i frågor som rör informationshantering. Uppsala stadsarkiv är en central informationsresurs som ger enskilda medborgare, kommunens förvaltningar, företagare och andra organisationer möjlighet att använda information nu och i framtiden. Vi tar emot information från kommunens verksamheter, förvaltar den och förmedlar den vidare till medborgare och samhällsaktörer. Hos stadsarkivet förvaras cirka 8000 hyllmeter handlingar från 1500-talet och framåt.
 
Uppsala kommun är inne i ett skede av stora förändringar och arbetar med att utveckla informationsförvaltningen och införa e-arkiv. Vi förbereder för att övergå till verksamhetsbaserad arkivredovisning för att bättre möta framtidens utmaningar inom arkivområdet. Vi arbetar även med att synliggöra arkivet som en del av kulturarvet och att öka dess användbarhet och tillgänglighet i samhället.
 
Stadsarkivet har i dag 14 medarbetare och hela enheten har totalt 33 medarbetare. Stadsarkivet ligger centralt i Uppsala, i direkt anslutning till stadsbiblioteket och ingår i ett lokalhistoriskt centrum tillsammans med Folkrörelsearkivet för Uppsala län och Uppsala stadsbibliotek. Organisatoriskt tillhör stadsarkivet enheten för arkiv och registratur, som ingår i staben för kansli inom Kommunledningskontoret. Kommunstyrelsen är kommunens arkivmyndighet.

Mer information om arbetsplatsen: Stadsarkivet

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Att ansvara för stadsarkivets kansli
  • Att ansvara för reception inkl bemanning viss tid
  • Ekonomiadministration- bokföring, fakturering, granskning
  • HR-administration inkl introduktion av nya medarbetare
  • Säkerhetshandläggare
  • Arkivredogörare inkl registrering
  • Webbredaktör och arbete med sociala medier
  • Inköp, kurs- och reseadministration
  • Kontakter och administration kring fastigheten tex städ
  • Övrig förekommande administration

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande. Det är meriterande om du även har utbildning inom statsvetenskap, ekonomi, juridik eller offentligförvaltning. Du har några års erfarenhet från arbete inom offentligverksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med personaladministration, ekonomiadministration, i reception eller kundtjänst samt webb och sociala medier. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från arbete med informationsförvaltning/arkiv/registrering samt säkerhetsfrågor. Du har goda IT- kunskaper. Det är önskvärt om du har kunskaper i personaladministrativa system, gärna Heroma samt ekonomiadministrativa system, gärna Agresso. 

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sara Håkansson, stadsarkivarie, chef enheten för arkiv och registratur, 018-727 11 74
Rikard Ek, teamledare stadsarkivet, 018-727 11 78

Facklig företrädare:
DIK, Lotten Persson- Bränn, 018-727 10 99

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb