Ledigt jobb

Handläggare

Diarienr:
ÖFN-2018-0003
Arbetsplats:
Överförmyndarförvaltningen
Förvaltning:
Överförmyndarförvaltningen
Publicerad:
2018-07-10
Sista ansökningsdag: 2018-08-01

Arbetsplatsbeskrivning

Överförmyndarförvaltningen arbetar med tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare och är gemensam förvaltning för samtliga kommuner i Uppsala län. Genom vår tillsyn verkar vi för att barn och personer med olika funktionsnedsättningar inte ska drabbas av rättsförluster. Överförmyndarförvaltningen finns på Fyrisborgsgatan 1 i Uppsala. Förvaltningen har 23 medarbetare. Verksamheten är beslutsintensiv och präglas av ett högt arbetstempo.

Denna tjänst är ett vikariat för en medarbetare som är tjänstledig för att pröva annat jobb. För rätt person som fungerar bra i arbetsuppgifterna finns det därför goda chanser att vara aktuell för en tillsvidare tjänst längre fram. Vi söker därför efter en person som om möjlighet ges är intresserad av att arbeta på överförmyndarförvaltningen under en längre period.  

Mer information om arbetsplatsen: Överförmyndarförvaltningen

Arbetsuppgifter

Handläggaren skall utöva tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare. I arbetsuppgifterna ingår att utreda ansökningar och anmälningar om behov av ställföreträdare samt fatta beslut eller skicka till tingsrätten beroende på vilken ärendetyp det gäller. Handläggning av tillståndsärenden ingår i arbetsuppgifterna dvs ärenden där ställföreträdaren inte kan agera själv utan har en laglig skyldighet att inhämta överförmyndarens samtycke exempelvis fastighetsförsäljningar och arvskiften. Handläggarna företräder nämnden i domstol. Handläggning av ansökningar om god man för ensamkommande barn ingår också. Rekrytering av nya ställföreträdare är en annan viktig del av arbetet som handläggare. Slutligen ingår granskning av årsräkningar, delräkningar och förteckningar i arbetsuppgifterna.
Arbetet som handläggare består både av kvalificerade arbetsuppgifter och mer rutinbetonade arbetsuppgifter av administrativ karaktär.

Överförmyndarförvaltningen har ett teambaserat arbetssätt. Alla medarbetare har en teamtillhörighet och en utsedd samordnare. Teamen arbetar gemensamt mot uppsatta mål och arbetsuppgifter omfördelas vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonom, socionom, statsvetare eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med överförmyndarverksamhet samt erfarenhet av tidigare arbete som handläggare i annan offentlig verksamhet. Du har goda kunskaper i officepaketet. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samt har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi ser även att du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ida Hellrup, förvaltningsdirektör, 018-727 24 65

Facklig företrädare:
Jusek, Stig Gunnarsson, 018-727 24 62

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2019-03-01, med möjlighet till förlängning Omfattning: 100% Tillträde: 2018-09-01 till Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb