Ledigt jobb

Familjehemssekreterare; Jourhem

Diarienr:
SCN-2018-0338
Arbetsplats:
Resursenheten
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
2018-07-11
Sista ansökningsdag: 2018-08-15

Arbetsplatsbeskrivning

Resursenheten har två uppdragsområden. Det ena området är att ge stöd till kontrakterade familjehem och till jourhem som är både kontrakterade och icke kontrakterade. Det andra området är rekrytering, utredning och utbildning av uppdragstagare. Enheten består av 13 medarbetare och en enhetschef. Vi arbetar systematiskt med mål, aktiviteter och uppföljning. Att arbeta med flöden och rutiner är en grundbult. Vi arbetar därmed kontinuerligt med verksamhetens utveckling.

Läs mer om Uppsala kommun

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget är att ge stöd och handledning till jourhem. Du tillhör en grupp på tre personer som arbetar med både kontrakterade och icke kontrakterade jourhem. Du kommer främst att jobba mot de jourhem som inte är kontrakterade. Gruppen bildar ett team som samarbetar och känner varandras jourhem. Du ansvarar för stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt för löpande dokumentation. Du leder även reflektionsgrupper för jourhemmen i samarbete med dina kollegor. Tillsammans med dina kollegor matchar du barn och jourfamilj utifrån remiss från utredningsenheterna. Du deltar vid utredningsprocessen av blivande jourhem, men har inte huvudansvaret. Förutom med ditt team samarbetar du med övriga gruppen i enheten, utredningsenheterna och de båda placeringsenheterna.

Vi erbjuder extern handledning, introduktion, årsarbetstid, friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningslokal, intern utbildning i Signs of safety och kompletterande påbyggnad som tjänsten kräver.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom gärna med systemteoretisk grund. Meriterande är relevant påbyggnadsutbildning såsom Signs of Safety, ICDP, handledarutbildning. Du ska ha mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete barn och unga, samt erfarenhet av jour- /familjehemsvård. Att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Du har datakunskaper och gärna kunskaper i verksamhetssystemet procapita. B-körkort är ett krav.

Du har god samarbetsförmåga, god förmåga att både arbeta självständigt som i grupp. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson, enhetschef 0725 819 535

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb