Ledigt jobb

Förskollärare

Diarienr:
UBN-2018-4461
Arbetsplats:
Jarlaparkens förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-06
Sista ansökningsdag: 2018-07-27

Arbetsplatsbeskrivning

Jarlaparkens förskola är en nybyggd förskola i Svartbäcken på Swedenborgsgatan 26. Förskolan har stora ljusa lokaler, två gårdar och närhet till olika utflyktsmål.   
Jarlaparkens förskola har ett arbetssätt som präglas av projektarbete och pedagogisk dokumentation. Med hjälp av dokumentation och reflektion synliggör vi och tar tillvara på barnens intressen, behov och lärprocesser, vilket resulterar i en ständigt föränderlig lärmiljö. Pedagogerna har ett stort angagemang för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten
Som förskollärare i vår enhet finns det goda möjligheter till fortbildning och utveckling i din pedagogroll. Vi erbjuder dig enskild planering, reflektionstid med kollegor, fria pedagogiska måltider, arbetskläder samt friskvårdsbidrag. Är du nyutexaminerad erbjuds du en mentor som stöttar dig för att du lättare skall komma in i din yrkesroll.

Vi söker medarbetare till vår förskola som har vilja, engagemang och drivkraft för att vara med och skapa en ny förskola med hög kvalitet. Respekt för individuella olikheter och lyhördhet är viktigt i vår verksamhet.
Vi som redan arbetar här vill fortsätta att utvecklas med nya kollegor. Vi söker dig som vill ha utmaningar, har lösningsfokus och vågar tänka på nya sätt.  Vi söker dig som vill vara med och skapa framtidens förskola och påverka barns utveckling och framtid.
 
Mer information om arbetsplatsen: Jarlaparkens förskola

Arbetsuppgifter

Du skall arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Du ansvarar för undervisningen i verksamheten som leder till att barnen utmanas i aktivitet, lärande och ansvarstagande. Du ska vara väl förtrogen med styrdokumenten samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. För att uppnå våra kvalitetsmål använder vi oss av ett reflekterande arbetssätt där pedagogisk dokumentation är ett måste.
Du ansvarar för att varje barns utveckling dokumenteras, följs upp, analyserar och utvärderas för att se om veksamheten tillgodo ser barnets möjlighet till utveckling enligt styrdokumentens intentioner.
Du ska ha god förmåga att samarbeta, men du ska också kunna genomföra arbetsuppgifter självständigt.
Du ska använda IT som ett hjälpmedel för dokumentationen, vi använder lärplattor, datorer, projektorer samt kommunicerar och dokumenterar genom webbportalen Unikum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan samt har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, goda IT-kunskaper, god kännedom om skollagen samt god kännedom om läroplanen. Vi ser gärna att du även har kunskaper i pedagogisk dokumentation. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga samt en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anneli Hesselbäck, biträdande förskolechef, 018-727 62 64

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Göran Blomberg, 018-727 24 50   

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 75-100% Tillträde: 2018-08-01, enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb