Ledigt jobb

Gymnasielärare i Svenska och Idrott och hälsa

Diarienr:
UBN-2018-4460
Arbetsplats:
Katedralskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-06
Sista ansökningsdag: 2018-08-02

Arbetsplatsbeskrivning

Skolan har anor från 1200-talet och ligger i centrala Uppsala. Här har vi de nationella programmen Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet och International Baccalaureate. Många elever från grundskolan söker gärna till vår skola.
 
Katedralskolan är en kommunal gymnasieskola med nästan 1200 elever och 110 anställda. Skolan kännetecknas av ett gott arbetsklimat. Här finns en högt motiverad personal, många aktiva elevföreningar och en stark elevkår. På skolan finns tre förstelärare och åtta lektorer.
 
Katedralskolan satsar på lärarledd undervisning och varje elev har en egen mentor. Undervisning på vetenskaplig grund, studiebesök, formativ bedömning, temadagar, rollspel, laborationer och praktik är en naturlig del av skolans pedagogiska verksamhet, och skolans lärare arbetar gemensamt i sina utvecklingsgrupper för att utveckla skolan och undervisningen med sikte på ökat lärande. Skolan har nära samarbete med Uppsala universitet och bioteknikföretag i Uppsala. Varje elev har egen bärbar dator och vår webbaserade lärplattform möjliggör interaktivt lärande i alla kurser. Vi har ett omfattande skolbibliotek med två bibliotekarier.
 
Katedralskolan har en internationell prägel med både lärare och elever från andra länder.

Mer information om arbetsplatsen: Katedralskolan

Arbetsuppgifter

Du undervisar i Idrott och hälsa på NA och BF. Du undervisar i Svenska på IB. Kurserna på IB är Swedish A1och Language and litterature. Du är med på programlag och deltar och bidrar aktivt i det utvecklingsarbete som är en del av vår vardag.
På skolan råder en god pedagogisk utvecklingsvilja.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i Idrott och Hälsa samt Svenska. Det är meriterande om du även är legitimerad i andra gymnasieämnen.  Du har erfarenhet av att anpassa dina pedagogiska metoder till elevernas behov och intressen. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av undervisning på gymnasienivå. Du har grundläggande IT-kunskaper. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt att du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Storgärds, programrektor, 018-56 81 28
Heléne Lagerquist, rektor, 073-655 39 15

Facklig företrädare: 
LR, Barbro Elfström, 072-234 43 00

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2019-06-20 Omfattning: Ca. 85% (40+45) Tillträde: 2018-08-13 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb