Ledigt jobb

Lärare / specialpedagog med kartläggningsuppdrag

Diarienr:
UBN-2018-4453
Arbetsplats:
Sprintgymnasiet
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-09
Sista ansökningsdag: 2018-08-08

Arbetsplatsbeskrivning

Sprintgymnasiet har erfarna och behöriga lärare som jobbar nära och tillsammans med eleverna. Här finns en väl fungerande elevhälsa med specialpedagog, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare. Som språkstöd till eleven erbjuder vi elevstödjare och studiehandledare på olika modersmål. Vill du bli en i vårt team? Då vill vi att du läser vidare!
 
Sprintgymnasiet är en av de kommunala gymnasieskolorna som ger utbildning till nyanlända som är mellan 16-19 år. Sprintgymnasiet ansvarar dels för undervisning av cirka 250 elever på språkintroduktionsprogrammet och dels för kartläggning av nya elever som gjort ansökan till språkintroduktion. På språkintroduktion läser eleverna grundskoleämnen och i vissa fall kurser på gymnasienivå. Målet för eleverna är att nå behörighet att söka gymnasieskolans nationella program, kunna söka vidare till komvux eller vara redo för arbetslivet. Sprintgymnasiet tar regelbundet emot nya elever som söker sig till utbildningen och det kartläggande uppdraget består av mottagning, kartläggning av kunskaper och tidigare skolgång och placering på aktuell gymnasieskola. Detta sker under hela året.

Mer information om arbetsplatsen: Sprintgymnasiet

Arbetsuppgifter

Mottagande av nya elever som anmält sig till mottagningsenheten för nyanlända, MONY. Kartläggning av elevernas kunskap och tidigare skolgång. Placering och överlämning till våra egna klasser eller till annan aktuell gymnasieskola.
När det gäller kartläggning och placering kommer du att samverkan med skolledning och kollegor på vår skola, med mottagningsenheten för nyanlända och med övriga gymnasieskolor som har språkintroduktionsprogrammet. Även samverkan med andra kommuner och myndigheter kan förekomma.
Undervisning/studiehandledning/stöd till elever inom ditt/dina ämnen som ett komplement till ovanstående arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation samt behörighet i svenska som andraspråk, sva. Det är meriterande om du har utbildning i att kartlägga nyanlända samt specialpedagogexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med nyanlända på gymnasienivå eller vuxenutbildning samt erfarenhet av arbete med kartläggning av kunskaper. Det är önskvärt om du även har kunskap i arbete med Extens. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Andreas Widmark, rektor, 018-727 98 11
Marie Stolpe, specialpedagog, 070-950 30 20

Facklig företrädare:
LR, Helena Simonsson, 070-415 50 57

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2018-09-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb