Ledigt jobb

Skolsköterska

Diarienr:
UBN-2018-4383
Arbetsplats:
Växthusets skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-05
Sista ansökningsdag: 2018-08-12

Arbetsplatsbeskrivning

Växthuset ligger i Gottsunda i närheten av det natursköna Hågadalen och Gottsundagipen och hos oss går cirka 270 elever från förskoleklass till och med årskurs 5.
Tjänsten på Växthusets skola omfattar 50%, vid önskemål om heltid innebär det arbete på annan skola.

Klicka här för att läsa mer om arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande samt verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Som skolsköterska arbetar du med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Uppdraget innefattar också att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan.

Du ingår i ett nätverk med andra skolsköterskor på grundskolan. Som ny skolsköterska får du en introduktionsutbildning och mentor. Regelbunden fortbildning erbjuds av Centrala elevhälsan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. För oss är det viktigt att du trivs att arbeta i team och vill bidra med kunskap och erfarenhet för att eleverna ska uppnå utbildningens mål. Du hanterar datorn som arbetsredskap då digital dokumentation är en viktig del av arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är vidare en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv men du har även en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ann-Catrin Malmmark Svensson, rektor, 018-727 64 87
Christina Stenhammar, verksamhetschef Centrala elevhälsan, 018-727 20 15

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Kristina Lundmark, 070-376 75 28

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2019-06-30 Omfattning: 50-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb