Ledigt jobb

Boendeassistenter särskilda boenden inom socialpsykiatri

Diarienr:
OSN-2018-0399
Arbetsplats:
Socialpsykiatri
Förvaltning:
Omsorgsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-04
Sista ansökningsdag: 2018-08-15

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu medarbetare till egen regi på särskilda boenden inom socialpsykiatri.
Våra boende riktar sig mot personer med psykiatriska funktionsnedsättningar. Målsättningen med våra verksamheter är att få en bra och trygg vardag för våra boende. I allt vi gör vägleds vi av vår etiska kod och för oss finns en självklar regel: ett genuint intresse för människor. Vi lägger stor vikt vid att de som bor hos oss får ett gott bemötande.
Du skall se möjligheter istället för hinder och har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor och du har förmåga att förmedla en grundtrygghet till de som behöver stöd.
Du kommer som anställd erbjudas kontinuerligt utbildningar/föreläsningar sam handledning vid behov.
Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun: Uppsala kommun

Inom Omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att vägleda den boende genom praktisk, social och kommunikativ färdighetsträning i bostaden, på fritiden och i samhället. Du ger även stöd till de boende så att de ska få möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du fungerar även som ett stöd i kontakten med personens nätverk.
Målet för ditt arbete är att skapa förutsättningar för varje person får en bra vardag och upplever trygghet och självständighet. Du coachar och söker lösningar så att personen kan överbrygga konsekvenserna av sin funktionsnedsättning. Vi arbetar alltid utifrån personens egna förmågor och mål där stor vikt läggs vid att stärka och utveckla dennes personliga resurser.
Schemalagd arbetstid som omfattar dag- och kvällstid samt sovande jour veckans samtliga dagar och ensamarbete ingår till viss del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av arbete med personer som har psykiska funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt erfarenhet av motiverande samtal. Du har god dokumentationsförmåga, grundläggande datakunskaper samt goda kunskaper att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt om du har körkort. 

Som person är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lisbet Söderlund, verksamhetschef, 018-727 78 88

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2018-09-15 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb