Ledigt jobb

Skoladministratör

Diarienr:
AMN-2018-0277
Arbetsplats:
Vuxenutbildningen Linné
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-03
Sista ansökningsdag: 2018-07-31

Arbetsplatsbeskrivning

På Vux Linné arbetar cirka 80 medarbetare från förvaltningen och här får 1400 vux elever sin utbildning varje dag. Här finns:

  • Svenskundervisning för invandrare, Sfi
  • Grundläggande och gymnasial komvux
  • Samhällsorientering (SO)
  • Vård och omsorgsutbildning samt Lärvux
Mer information om arbetsplatsen: Vuxenutbildningen Linné

Arbetsuppgifter

Som skoladministratör är du den person på Vux Linné som registrerar nya elever, skicka kallelser m.m. Du ansvarar också för löpande skoladministrativt arbete som betygshantering, registervård i elevdatabasen, registerar byten och avbrott m.m. Du är behjälplig skolintendenten när det gäller schemaläggning och stöttar skolledning och lärare i deras administrativa arbete.

Du kommer även att arbete med receptionsarbete som att hjälpa elever, personal och andra besökare med deras frågor, leverantörer visas tillrätta i huset. Posthantering, felanmälan, bokningar och beställningar ingår i dessa arbetsuppgifter.

Det är viktigt att vara serviceinriktad och snabbt kunna anpassa sig till olika situationer som kan uppstå samt tycka om att arbeta med människor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen eller motsvarande utbildning. Det är meriterande om du även har utbildning inom administration och service. Du har erfarenhet av att arbeta med service och kundkontakt. Det är önskvärt om du även har erfarenhet av arbete med vuxenutbildning samt erfarenhet av schemaläggning. Du har mycket god datorvana när det gäller databaser och goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser även att du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt kunskaper i IST-Extens eller motsvarande skoladministivt system. 
 
Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samt att du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Niklas Runhagen, enhetschef, 018-727 25 76
Kerstin Korpas, enhetschef, 018-727 21 41

Facklig företrädare:
Vision, Elisabeth Joustra, 018-727 22 20

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2019-08-31, möjlighet till förlängning Omfattning: 100% Tillträde: 2018-09-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb