Ledigt jobb

Programrektor

Diarienr:
UBN-2018-4335
Arbetsplats:
Yrkesgymnasium Ekeby
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-03
Sista ansökningsdag: 2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning

Skolan är belägen i Ekeby bruk och här finns El-, Hotell och turism-, Restaurang och livsmedelsprogrammet samt många olika lärlingsprogram. På skolan finns även introduktionsprogram. Uppsala yrkesgymnasium Ekeby hör ihop med Uppsala yrkesgymnasium Jälla och tillsammans har skolorna cirka 900 elever och 160 anställda.
 
Uppsala yrkesgymnsium Ekeby är en kommunal gymnsieskola med cirka 400 elever och 65 anställda. Skolan kännetecknas av ett gott arbetsklimat och här finns en högt motiverad personal och en stor yrkeserfarenhet.
Vi söker dig som är en programrektor med god förmåga att leda både kompetent personal och elever.

Mer information om arbetsplatsen: Yrkesgymnasium Ekeby

Arbetsuppgifter

Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp. Berörda program är Elprogrammet och Sprint.

Skolan präglas av hög kompetens i olika professioner och programrektor ska ha goda kunskaper om skolans roll i samhället och i världen. Tillsammans med andra i ledningen och med tydliga uppdrag till lärare ska du sätta elevernas lärande i fokus och bidra till att höja deras resultat samt bidra till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du har personal- och elevansvar för dina program och är intresserad av att leda/planera det dagliga arbetet. Det ingår även samarbete och ansvar för elevhälsan.

Under läsåret 2018-2019 är tjänsten förlagd på Ekeby. Elprogrammet ska sedan flytta till nybyggda lokaler på Jälla tillsammans med Bygg- och anläggningsprogrammet och Ventilation- och fastighetsprogrammet. I tjänsten kommer föreberedelse för flytt samt arbete för att föra samman utbildningarna att ingå. Från hösten 2019 kommer tjänsten vara placerad på Jälla.
Om tjänsten tillsätts med person som saknar rektorsutbildning kan sannolikt sådan statlig utbildning erbjudas parallellt med arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare. Det är meriterande om du även har rektorsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Elin Dahm, rektor, 070-464 64 71
Mattias Landén, programrektor, 072-581 95 88

Facklig företrädare:
Skolledarförbundet, Ola Rick, telefonnummer ??

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb