Ledigt jobb

Drifttekniker

Diarienr:
UKFAB-2018-0702
Arbetsplats:
Uppsala Kommuns Fastighets AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
2018-07-09
Sista ansökningsdag: 2018-08-06

Arbetsplatsbeskrivning

Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag är ett allmännyttigt fastighetsbolag som ägs av Uppsala kommun. Bolaget äger och förvaltar köpcentrum, kontor och bostäder inom Uppsala kommun. Bolagets bestånd uppgår till ca 75 000 m2 uthyrbar yta fördelat på elva fastigheter. Tyngdpunkten i innehavet finns i stadsdelen Gottsunda med Gottsunda Centrum som bolagets viktigaste fastighet.
 
Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag ska vara en motor i utvecklingen av lokala stadsdels- och tätortscentrum och stärka den social sammanhållning i kommunen. Vår drivkraft är att skapa mötesplatser för människor i våra stadsdelscentrum. Mötesplatser där man kan handla och umgås med sin familj och sina vänner.
 
Vår verksamhet bedrivs hållbart och klimatsmart. Vi ställer krav på både oss själva och leverantörer i alla nybyggnadsprojekt samt i drift och underhåll för att minska negativ miljöpåverkan. Vi arbetar för att stärka den sociala sammanhållningen i kommunen och planerar för ökad jämlikhet och minskad segregering.

Arbetsuppgifter

I den här rollen är du en specialist med ansvar att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Det innebär att du i sitt dagliga arbete säkerställer att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar.

Vi förväntar oss att du genomför felavhjälpande underhåll samt felsökning och reparationer och löser uppkomna felanmälningar på egen hand eller via entreprenör. Du analyserar samt föreslår åtgärder och medverkar vid genomförandet av åtgärderna och sköter den dagliga kontakten med hyresgäster samt håller dem uppdaterade vad som händer i våra fastigheter i samråd med Drift- och säkerhetschefen.

Vid akutsituationer och serviceanmälningar vidtar du åtgärder så att driftstörningar och skadeverkan minimeras för hyresgäster och fastighetsägare. I det dagliga arbetet använder vi olika IT-stödsystem. Du är delaktig i utförande av budget- och underhållsplanering gällande den tekniska delen.

Du kommer att utföra kvalificerat underhåll i lokaler och på fastigheterna i övrigt där gränsdragningslistan tillämpas. I tillämpliga delar är du delaktig i det systematiska brandskyddsarbetet och du medverkar även vid myndighetsbesiktningar samt åtgärder till följd av besiktningarna.

Du ansvarar för att allmänna utrymmen (inomhus) är i representativt skick och
utför kontroller av drifttjänster, service- och tillsynsavtal samt myndighetsbesiktningar mm tillsammans med drift- och säkerhetschefen. Du ska vara behjälplig vid HGA och kommer att delta i projekt för underhåll och utveckling av fastigheten och dess installationer.

Det administrativa arbetet består av beställningar, felrapportering och elektronisk fakturahantering. Tjänsten är direkt underställd Drift- och säkerhetschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning Drift och Underhåll, Fastighetsteknik eller Styr och Regler, utbildning i Heta Arbeten samt kännedom om Systematiskt Brandskyddsarbete.
Du har erfarenhet från drift, skötsel och underhåll av kommersiella fastigheter samt erfarenhet av liknande befattningar inom fastighetsbranschen, byggsektorn eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från felsökning av fastighetsbaserade system och energieffektiviserande projekt.
 
Du har erfarenhet från relationsskapande arbete med mycket kundkontakt och du är van IT-användare då fastigheterna till stor del är datoriserade.
Meriterande är erfarenhet av byggnader med komplexa system alternativt köpcentrumfastigheter.

Du har dokumenterad spetskunskap inom någon eller flera av de tekniska disciplinerna el, kyla, värme, energi-/driftoptimering eller styr- och reglersystem. Du har grundläggande kunskaper i Officepaketet och kunskaper i engelska i tal och skrift. Körkort för personbil (B-körkort) är ett krav.

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I denna rekrytering samarbetar Uppsala Kommuns Fastighets AB med Dfind. Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Jenny Davissson, Rekryteringskonsult, 070-544 82 38
 
Ansökan sker genom Dfinds hemsida via länk: https://www.dfind.se/science-engineering/lediga-jobb/drifttekniker-till-fastighetsbolag-201159416/

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse
Tillbaka till Sök lediga jobb