Ledigt jobb

Familjehemssekreterare

Diarienr:
SCN-2018-0322
Arbetsplats:
Placeringsenhet 2
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
2018-07-02
Sista ansökningsdag: 2018-08-12

Arbetsplatsbeskrivning

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som t ex Signs of Safety. Placeringsenheterna organiseras under avdelning Barn.
 
Vi söker en engagerad och stabil socionom som har tidigare erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård. Du erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är en av tre enheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheten består av en enhetschef och 13 medarbetare fördelade på olika uppdrag. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Läs mer om Uppsala kommun

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget som familjehemssekreterare är att ansvara för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i matchning och presenterar familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare som du vidare samarbetar med under placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom. Systemteoretisk grund. Relevant påbyggnadsutbildning såsom Signs of safety, ICDP, samtalsmetodik och Nya Kälvestenmetoden är meriterande. Du har en god samarbetsförmåga men tycker även om att arbeta självständigt.
Du är en stabil person, med gott omdöme, som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat.
Du har mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och familjehemsvård. Du behöver ha kännedom om Socialtjänstlagen och vara bra på att dokumentera. B-körkort är en förutsättning för tjänsten. Du har datorvana, gärna kunskap i Pro Capita. Du har goda kunskaper i svenska språket.
Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.
Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01

Facklig företrädare:
Maria Persson, Akademikerförbundet SSR, 018-727 24 24
Lena Florén, Vision, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb