Ledigt jobb

Fritidspedagog

Diarienr:
UBN-2018-4277
Arbetsplats:
Fredrika Bremerskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-06-29
Sista ansökningsdag: 2018-08-08

Arbetsplatsbeskrivning

Fredrika Bremerskolan är en liten F-5 skola som ligger i Nyby mitt i mellan Gamla Uppsala högar och Gränbystaden. De elever som går hos oss kommer främst från närområdet. Vi som arbetar här har en mycket god gemenskap och har ett starkt driv att utveckla skola så att alla de elever som går hos oss utvecklas utifrån sina förutsättningar och når eller överträffar målen i alla ämnen. Vi arbetar aktivt med vårt värdegrundsarbete RATT respekt, ansvar, trygghet och trivsel för att skapa ett gott klimat på skolan. Vi har ett komplett elevhälsoteam där tre speciallärare/specialpedagoger ingår. Vi har en högpersonaltäthet och vi är alltid två i klassrummet.

Läs mer om Uppsala kommun

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola och vårt fritidshem så att det stimulerar elevernas utveckling och lärande, främjar delaktighet och inflytande samt erbjuder en meningsfull fritid med ett tydligt fokus på friluftsliv och sport. Du är en god pedagog med bra bemötande och är en förebild för barnen. Du har hög tilltro till barns kompetens och kan möta varje enskild individ med respekt och omtanke, samtidigt som du utmanar till utveckling. Du har ett positivt, lösningsfokuserat förhållningssätt, som visar sig i kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar tillsammans med en klasslärare under lektionerna och är en del av rastverksamheten med fokus på att utveckla goda skolbeteenden och tillsammans med dina kollegor följa upp eventuella konflikter som sker.

Fredrika Bremer är en skola med god sammanhållning med en bra stämning. Var tredje vecka finns det tid avsatt för att du tillsammans med de du arbetar med skall få möjlighet att få råd och stöd av specialpedagog, logoped, kurator, psykolog, skolsköterska och rektor i ert arbete med eleverna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studier inom beteendevetenskap. Meriterande är om du har fritidspedagogutbildning eller lärarexamen. Du ska ha erfarenhet av att arbete med yngre barn samt erfarenhet som idrottsledare och/eller ledare inom friluftsliv. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga i behov av stöd. Även erfarenhet som lärare är meriterande. Du har goda IT-kunskaper.

Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Samuel Öberg, rektor 018-727 58 80

Facklig företrädare: Lärarförbundet Göran Andersson, 018-727 58 82 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2018-08-13 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb