Ledigt jobb

Familjebehandlare

Diarienr:
SCN-2018-0319
Arbetsplats:
Perrongen
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
2018-06-28
Sista ansökningsdag: 2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning

Perrongen finns organisatoriskt inom Socialförvaltningens avdelning Ungdom. Perrongen är en öppenvårdsinsats där plats erbjuds efter beslut från socialförvaltningens myndighetsutövande ungdomsgrupper. Perrongen har kontaktpersoner som arbetar med sin respektive ungdom enligt en genomförandeplan. Verksamheten har ansvar för mobilisering/samordning och genomförande av regelbundna nätverksmöten. Perrongen arbetar med socialt förändringsarbete för ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet, missbruk och/eller andra sociala problem. Verksamheten erbjuder även föräldrastöd.

Mer information om arbetsplatsen: Perrongen

Inom Socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Arbetsuppgifter

Familjebehandlarna rekryterar, utreder och handleder kontaktpersoner samt bedriver stödjande familjearbete. Varje medarbetare har huvudansvar för cirka fem familjer (på heltid). Regelbundna nätverksmöten planeras och genomförs kring respektive ungdom via Perrongen. Verksamheten står för samordning av interna och externa insatser kring ungdomen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gått socionomutbildning eller likvärdig utbildning inriktad på ungdoms- och familjearbete. Det är meriterande om du även har utbildning inom MI, utbildning i systemiskt familjearbete samt steg 1 utbildning. Du har erfarenhet att arbeta i team både inom och utanför den egna arbetsgruppen. Önskvärt om du även har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har kunskaper av dokumentation inom exempelvis Procapita, Journal Digital eller likvärdiga system samt körkort. 

Som person är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samt att du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lars Pettersson, verksamhetschef, 076-110 42 41

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Ulrika Andersson, 018-727 24 24
Vision, Mikael Walldén, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb