Ledigt jobb

Socialsekreterare till barnenhet 1

Diarienr:
SCN-2018-0313
Arbetsplats:
Socialförvaltningen, avdelning barn, enhet 1
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
2018-06-28
Sista ansökningsdag: 2018-07-28

Arbetsplatsbeskrivning

Uppsala kommun har en samlad socialtjänst där myndighetsutövning, öppenvård, råd och stöd samt HVB ingår. Förvaltningen består av avdelningarna Barn, Ungdom, Vuxen, Ensamkommande samt HVB egen regi. 
Barnenhet 1 består av 7 engagerade socialsekreterare, en specialisthandläggare och en enhetschef. Gruppen trivs mycket bra ihop. Vi skrattar mycket, hjälper varandra och har högt i tak.

Viktigt hos oss är:

 • Barnperspektiv
 • Teamarbete
 • Extern handledning
 • Kompetensutveckling
 • Signs of Safety
 • Administrativt- och digitalt stöd
 • Samverkan
 • Generös löne- och personalpolitik
 • Öppet arbetsklimat
 • Gott bemötande samt arbetsglädje
Inom Socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Klicka här för att läsa mer om Uppsala kommun.

Arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete och få möjlighet att arbeta med engagerade kollegor och erfarna chefer. Du kommer att få extern handledning, subventionerad friskvård, flextid och möjlighet till kompetensutveckling. Verksamhetssystem för handledning är Procapita. Uppsala socialförvaltning har BBIC-licens och arbetet på barnenheten bedrivs utifrån detsamma.  
I arbetsuppgifterna ingår utredningsarbete inom SoL och LVU. Uppföljning av insatser i hemmet, familjehem samt HVB placeringar. Vi arbetar enligt BBIC och Signs of Safety i nära samverkan med barnet och dess nätverk. Det finns goda möjligheteter till stöd för barnen och familjerna i form av insatser i öppenvård eller utanför hemmet.

Du kommer att organisatoriskt tillhöra en av socialförvaltningens myndighetsutövande enheter på avdelning Barn, 0–12 år. Som socialsekreterare i Uppsala kommun kommer du att erhålla spännande och utmanande arbetsuppgifter inom området barn. Du kommer ha nära tillgång till chef och/eller specialisthandläggare som kommer att handleda dig i ärendefrågor.

Vi söker dig som:

 • Har en starkt och uttalat barnfokus
 • Har ett gott medborgarperspektiv
 • Är väl förtrogen med gällande lagstiftning
 • Har ett helhetsperspektiv och stimuleras av att utveckla och förbättra din verksamhet
 • Är stabil och självgående
 • Har erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn och ungdom
 • Besitter en förmåga att fatta välmotiverade och rättssäkra beslut, även i akuta situationer
Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera! Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har erfarenhet av socialt utredningsarbete inom barn och ungdom. Eftersom vi arbetar med Signs of Safety, BBIC samt Procapita ser vi gärna att du har erfarenhet av dem alla. Du har god kommunikativ förmåga både vad gäller att uttrycka dig i tal och skrift och du innehar dessutom B-körkort.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. I övrigt har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Leo Lamartine, enhetschef, 018- 727 49 47
Annika Andersson, specialisthandläggare, 018- 727 57 53

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Snarast enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb