Ledigt jobb

Gymnasiechef Uppsalas gymnasieskolor

Diarienr:
UBN-2018-4029
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-07-02
Sista ansökningsdag: 2018-08-08

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och leda och utveckla Uppsalas kommunala gymnasieskolor? Vi söker dig som har eleven i fokus och kan visa på goda resultat i rollen som chef som leder andra chefer!

Utbildningsförvaltningen stödjer kommunens utbildningsnämnd som ansvarar för den pedagogiska verksamheten från förskola till och med gymnasieskola. Nämnden har det pedagogiska ansvaret för såväl hemkommun som kommunal. Verksamheten har ca 6 500 medarbetare och omsätter ca 5 mdr.  

Utbildningsförvaltningen driver 13 gymnasieskolor med sammanlagt ca 7 000 elever. Gymnasieskolans verksamhet har ca 900 medarbetare och omsätter ca 760 mkr.

Arbetsuppgifter

Gymnasiechefen rapporterar till utbildningsdirektören och ingår i dennes två ledningsgrupper varav en också består av representanter från fristående huvudmän.

Du har fullt ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Rektorerna för respektive enhet rapporterar till dig. Du leder och styr verksamheten mot uppsatta mål och ser till att medarbetarna känner till målen och agerar i enlighet med dem. Du ansvarar också för att verksamheten har ändamålsenliga processer och att dessa är väl förankrade hos samtliga medarbetare samt att verksamheten bedrivs resurseffektivt.

Du säkerställer att det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) fungerar genom hela gymnasieverksamheten.

Du verkar i ett 0-19 års perspektiv med fokus på kvalitet, ekonomi och attraktiv arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en har en akademisk examen med pedagogisk inriktning och gedigen erfarenhet som chef som leder andra chefer. Du har dokumentation som visar på ett framgångsrikt ledarskap inom kvalitet, ekonomi och attraktiv arbetsgivare. Har du erfarenhet som chef inom liknande verksamhet är detta meriterande.

Som chef för kommunal gymnasieskola har du eleven i fokus. Du är resultatinriktad och tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat. Vidare är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut samt att du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är också tydlig i ditt ledarskap och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör, 018-727 70 07.

Fackliga företrädare: Johanna Wallin, Sveriges skolledarförbund 018-727 63 21, Katarina Reineck, Lärarnas Riksförbund 018-727 24 75, Louise Plobeck, Lärarförbundet 018-727 24 50, Maria Ros, Vision 018-727 27 86, Maria Persson, SACO-rådet 018-727 24 24, Kommunal 010-442 88 16.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb