Ledigt jobb

Förskollärare

Diarienr:
UBN-2018-4026
Arbetsplats:
Diabasens förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-06-20
Sista ansökningsdag: 2018-07-31

Arbetsplatsbeskrivning

I område Eriksberg-Valsätra ligger förskolorna Diabasen, Glimmern, Hugo Alfvén, Rosendal, Silikatet, Spinnrocken, Stenhammar, Täljstenen och Voksenåsen och vi söker nu en förskollärare till Diabasens förskola.
Diabasens förskola är en liten förskola i Eriksberg, med skog och ängsmark som närmaste granne. Vi arbetar projektinriktat med utgångspunkt i barnens intressen och lärprocesser.
 
Uppsala kommun tillämpar heltid som norm, men vid önskemål kan annan tjänstgöringsgrad diskuteras.

Läs mer om förskolan här

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, ditt kunnande och ditt engagemang. Du tar ansvar för att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget.
Hos oss får du tid för reflektion tillsammans med kunniga och engagerade kollegor.
Vi arbetar projektinriktat med pedagogisk dokumentation, som grund för reflektion och fortsatt utveckling. Förskolans värdegrund är utgångspunkt för allt i vår verksamhet.

Hos oss får du kompetenta och engagerade kollegor och vi erbjuder goda förutsättningar för att genomföra vårt pedagogiska uppdrag, genom regelbundna tillfällen för reflektion och diskussion, samt riktad kompetensutveckling, som stödjer utveckling av verksamheten och dig som pedagog. Om du är nyexaminerad erbjuds du en mentor under ditt första år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Du har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete eller VFU på förskola. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och erfarenhet av arbete med pedagogisk dokumentation. Även erfarenhet av arbete med normkreativt förhållningssätt och erfarenhet av arbete med flerspråkighet och språkutvecklande arbetssätt är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och goda IT-kunskaper. Vidare ska du ha god kännedom om skollagen och god kännedom om läroplanen. Önskvärt är att du har kunskaper i pedagogisk dokumentation och kunskaper i tecken som stöd.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jessica Forsell, biträdande förskolechef 018-727 63 50

Facklig företrädare: Lärarförbundet 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2018-08-01 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb