Ledigt jobb

Fritidsledare

Diarienr:
KTN-2018-0362
Arbetsplats:
Björklinge fritidsklubb och fritidsgård
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
2018-06-20
Sista ansökningsdag: 2018-07-27

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker medarbetare till vår fritidsverksamhet som innefattar fritidsklubbsverksamhet, tonårsverksamhet och evenemang. Fritidsklubbsverksamheten är en öppen verksamhet för barn i årskurs 4-6 alla skoldagar mellan klockan 13-18. Under lov och studiedagar är det heldagar. Tonårsverksamheten bedrivs på ungdomarnas fria tid och innebär kvälls- och helgarbete enligt schema. Som fritidsledare arbetar du med alla verksamheter.

Mer information om fritidsklubbar hittar du här och om fritidsgårdar här

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder barn och unga trygga aktiviteter fyllda med glädje och lust. Du ska tillsammans med dina kollegor planera, leda och utveckla verksamheterna för barn och ungdomar 10-18 år. Att genom samverkan med skolan, vårdnadshavarna, socialtjänsten, studieförbund och föreningar arbeta för att skapa meningsfull fritid för barn och unga.
Som fritidsledare skapar du förutsättningar och inspirerar barn och unga till lärande och utveckla det man är intresserad av. Vi tar tillvara på barnen och ungdomarnas engagemang, kreativitet och förmåga att att lära sig nya saker. Vi arbetar aktivt med vårt förhållningssätt, det goda bemötandet och allas lika värde för att alla barn och unga ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna. Vi arbetar utifrån områdena: hälsa, kultur, lärande, jämställdhet, delaktighet, allas lika värde, samverkan och att utveckla sina intressen/entreprenörskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning som är relevant för tjänsten. Meriterande är om du har utbildning i normkritiskt arbete och gärna även ledarutbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar men även att du är en inspiratör som samtidigt ser barnens och ungdomarnas delaktighet och kreativitet som en tillgång i verksamheten. Vi ser gärna att du dessutom har goda IT-kunskaper och goda språkkunskaper.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare så tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. I övrigt är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maud Uppvall, chef fritid, 018-727 66 02

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2018-12-31 utifrån att erforderliga beslut fattas Omfattning: 100% Tillträde: 2018-08-06 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb