Ledigt jobb

Sjuksköterska, Trygg hemgång

Diarienr:
ALN-2018-0402
Arbetsplats:
Hemsjukvård
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
2018-06-26
Sista ansökningsdag: 2018-08-05

Arbetsplatsbeskrivning

Är du legitimerad sjuksköterska och vill vara med och bygga upp ett helt nytt arbetssätt inom hemsjukvården? Trivs du med stort ansvar, varierande arbetsuppgifter och att jobba i team? Vi söker fyra resultatinriktade sjuksköterskor till projektet Trygg Hemgång.
 
Äldreförvaltningen startar Trygg hemgång där målet är att skapa trygghet och självständighet för patienter vid utskrivning från slutenvården. Trygg hemgång är en tidsbegränsad insats där ett tvärprofessionellt team bestående av fem arbetsterapeuter, fem fysioterapeuter och fem sjuksköterskor tillsammans med undersköterskor i hemvården arbetar med målinriktade insatser som utgår från den enskildes behov. Vi arbetar över hela Uppsala kommun och har vår bas i Kristallen. Trygg hemgång genomförs i projektform under 2018. I slutet av projekttiden beslutas om formen för fortsatt arbete.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i Trygg hemgång arbetar du med äldre som behöver allt från grundläggande sjukvårdsinsatser till mer kvalificerad vård i hemmet. Du har en central roll som omvårdnadsansvarig och säkerställer en patientsäker och personcentrerad vård. Dina arbetsuppgifter är varierade och du ser till individens hela livssituation. Du fattar medicinska beslut utifrån den enskildes situation och har ett nära samarbete med andra sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, hemtjänstpersonal och regionen.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Ansvar för att planera, genomföra och utvärera HSL-insatser, exempelvis skötsel av olika typer av infarter, dela läkemedel i dosett, hälsokontroller och sårvård
  • Samordning av patientens hälso- och sjukvårdskontakt med övriga vårdgivare
  • Handledning och rådgivning av omvårdnadspersonal
  • Delegera omvårdnadspersonal i läkemedelshantering och vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter
  • Beställning av sjukvårdsmaterial
  • Kontakt med anhöriga
  • Journalföring
Arbetstider är förlagda måndag till fredag 07.00-16.00. Tjänsten är tillsvidare och kan komma att övergå till äldreförvaltningens hemsjukvård efter projekttidens slut. Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har bred erfarenhet inom sjukvården. Är du nyexaminerad eller har tunn yrkeserfarenhet erbjuder vi en längre introduktionsutbildning. B-körkort är en förutsättning för arbetet.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god ledarskapsförmåga och är duktig på att motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kan lätt fatta beslut utifrån tillgänglig information och agerar därefter. Du har en god empatisk förmåga samt god samarbetsförmåga. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Nyström, verksamhetschef, 018-727 56 56
Jenny Nilsson, HR-specialist, 018-727 72 18

Facklig företrädare:
Malin Lukinius Ekerby, Vårdförbundet, 018-727 17 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb